neljapäev, 31. märts 2022

Märtsi lõpp

Viimasel ajal olen mitu korda tähele pannud, kuidas kui ma aevastan, Kaur vaatab mind tummalt ja siis hakkavad vaikselt ta suunurgad allapoole vajuma. Jõuan veel viimasel hetkel teda musitama, et nuttu ära hoida. Ma tean, et aevastan palju ja valjult, aga nii hull see asi ka ometi pole?

Nüüd iga kord, kui tema aevastab, soovin talle: "Terviseks!" ja lisan juurde: "Ja pane tähele, et mina ei hakanud selle peale nutma."

*

Tellisin taas korduvkasutatavaid mähkmeid juurde. Nüüd oleme täpselt samast kohast, mähkmed.eu, teinud juba neli tellimust, kaks mina ja kaks mees, mis on meist natuke totu, sest iga kord lisandub ju saatmiskulu ka. Aga noh esimese tellimuse tegime väiksema, sest tahtsime proovida, kas konkreetne kaubamärk meie jaoks üldse sobib. Siis tegime järjest pisitellimusi juurde, olles kindlad, et nüüd juba aitab ja on piisavalt, ja siis ikkagi ei ole. Asi on selles, et need puuvillast mähkmed kuivavad nii kaua, suht terve ööpäeva. Meil on nüüd neli puuvillsisu, neli mikrofiibersisu (mis kuivavad kiiremini ja on paremini puhastatavad) ning kolm ümbrist, need kuivavad ka kiiresti ja on vajadusel ka käsitsi loputatavad. Tegelikult võiks neid ju veelgi enam olla, et nad tõesti otsa ei lõppeks ja nende kuivamist oodates ühekordseid mähkmeid kasutama ei peaks. Aga üldjoontes saab hakkama.

Töötavad need mähkmed peale paari kasutuskorda ja läbipesu päris hästi. Öösiti ja kuhugi välja minnes kasutame tal küll ühekordseid, aga näiteks kärutamisel tegelikult võiksin ka julgemalt riidemähkmeid kasutada. Ei juhtu temaga selle pooleteise-kahe tunniga midagi.

Potitamise teemaga läheb endiselt sama edukalt, ehk püüame tal potti 2-3 pissit päevas ja nädalas ehk kord või paar ka kaka. Ma pole päris käppa saanud selle teema põhipointi ehk lapse jälgimist, et näha, millal ta tahaks pissile/kakale, ning siis ta viia. Mina panen ta potile peale uinakuid ja peale iga mähkmevahetust ka. Vahel teeb, vahel ei tee. Ilmselt on asi enda laiskuses, vahel lesib ta mul põlvedel ja hakkab lambist nutma või vingerdama, mis mõlemad võiksid olla märgid, et tahab WC'sse, kuid siis ma parajasti ei viitsi end püsti ajada ja teda lahti koorima hakata. Peab sellesse rohkem süvenema ja ikka end püsti ajama.

*

Ilmad on nii huvitavad. On jälle külmaks läinud, mis on huvitav tagasiminek, kui vahepeal meil juba oli täitsa soe ja teed tolmasid. Samas on selle talve väikese meeldetuletuse tõttu meil pärast jälle kevade üle topelthea meel!

Märts on hea kuu olnud. Mõnus ja pikk. Käisime minireisil ja meil käidi külas ja esimest korda saime taas kinno... Lapsuke on hakanud aina rohkem häälitsema ja natuke end ka pöörama. Ta on seda teinud paar korda, enamasti tegutseb lihtsalt külili. Ta on hakanud asjade järele sirutama ja neid iseseisvalt uurima, mis peamiselt tähendab suhutoppimist. Ta on hakanud end pepuga edasi udima, ülakeha vastu maad, ja natuke liigub edasi ka. Ta on nüüd parema meelega kõhuli ja vestleb seal oma pardikesega (naeran alati, et neil on koosolek) ning nutma hakkab palju hiljem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar