kolmapäev, 23. märts 2022

Ekspressipäev


Pugesin hommikul peale lapse kella kuuest toitmist mõnusasti mehe kaissu ning enne kui arugi sain, oli tunnike möödas. Meil on ideaalis kavas suht vara tõusta, st mina teeksin 20 min joogat ja mees vaataks sel ajal last, ning ikka jõuaks ta normaalsel ajal tööle. Mina aga ei saa kuidagi poole seitsme ajal üles, et võimlema hakata. Parema meelega ikka põõnaks edasi, nii kaua kui laps vähegi laseb.

"Praegu on ideaalne aeg joogat teha," ütles mees mulle kõrva sisse, "jõuab veel."
Laps kõrvalvoodis lesis, silmad juba lahti, aga suu kinni. Ajasin end oiates üles ja läksin võimlema. Esimesi päiksekiiri vaadates ja võimeldes läks kohe tuju heaks. Täiega on ikka sellist elutreenerit ja motivaatorit vaja, kes sunnib sind midagi tegema, mida sa ise teha parajasti ei viitsiks. 
Võimlemist lõpetades ütlesin ma elutuppa imbunud mehele õnnelikult: "Täna on ekspressipäev!"
"Jaa, ma kohe toon sulle."

Ekspressis oli väga pikk ja huvitav artikkel sellest, kuidas Kaja Kallas oma nõunike kaasabil rühmab tööd teha, et Eestit läänele tutvustada ja meie seisukohti väga selgeks teha ning võimalikult palju oma jalgealust kindlustada - tulevikuks. Ta on mulle kogu aeg meeldinud ja ma ei saanud kunagi aru tema pihta suunatud vaenust. Jah, ta on naine, see ei peaks õigustama sellist meeletut kriitikalaviini ja pahameeletormi, nagu talle osaks on saanud alates peaministriks saamisest. Ta on ikkagi intelligentne inimene ja tundub, et meeletult töökas ja sihikindel ka.

Artiklis oli ka mainitud, kui kahjulikuks osutusid siin vahepeal Ekre mehikeste homovastased ja rassistlikud jutud - teistest riikidest oli olnud kosta, et tippkohtumisi meiesarnases riigis enam väga oodata ei maksa. Mingid lollid veiderdavad ja otsivad tähelepanu, aga reaalselt kannatab meie välisjulgeolek!
Ja nüüd tahavad samad lollid jälle kord valitsust kukutada... Jumal anna armu noh. Laske normaalsetel oskajatel inimestel tegutseda ja meid esindada, hoidke oma veidrused endale.

Aga teisel teemal, avastasime ükspäev Kalamajas jalutades mingi sildi Paul's Bagels, seal all tahvlike, mis küsis: "Kas oled nõutuna meie sildi all seismas ja otsid, kust küll saaks selliseid bageleid? Kontakteeru meiega siin-ja siin aadressil Facebookis ja netis."
Mees telliski meile tänaseks 12 bagelit - vähem korraga ei saa. Neli eri maitset sai ka valida soovi korral. Mina nõudsin, et kindlasti ilma mingi lisandita tavalist ka võtaksime, mõnikord on kõige lihtsam kõige parem.
Käisime Kaurikesega neil äsja järel. Paul oli väga sõbralik ja küpsetistekott massiivne. Mees kirjutas, et oo kuidas tahaks juba ka seal töö juures. Mingis ideaalses maailmas oleksin ma võinud talle töö juurde sõita ja viia mõne värske, veel sooja bageli. Aga kahjuks olen ma mina, see tähendab mõtlen enamasti ainult endale, ja ma ei viitsinud trammiga Ülemistele kolistama hakata. Trammile saan ma käru tõttu ainult siis, kui see on madala põhjaga... Ühesõnaga jalutasin rahumeeli koju tagasi ja pistsin kaks bagelit pintslisse, ning nad olid ikka väga mõnusad ja head. Ühe tavalise ja ühe soolakristallidega. Kaks korraga osutus ka liiaks, ilmselt üks korraga on mõistlik, sest nad on tõesti lopsakad. Nüüd mitmeks päevaks hommikusöök garanteeritud, nad on rukola, tomati-kurgi, rooma salati ja juustuga kindlasti mõnusad.

Üle koridori naabritel sündis ka väike poiss ära eelmise nädala lõpus. Nii vahva! Nad said juba kahe päeva pärast haiglast välja, kuna seal oli nii palju sünnitajaid olnud. Tabasin naabrinaise üleeile koridorist ning soovisin õnne. Ta nägi välja hooletu ja rahulik, nagu oleks poes piima järel käinud, mitte kahe päeva eest lapse sünnitanud. Teda ei vii vist miski endast välja. 
Küsisin, kas sünnitus läks kergelt. Ta vastas, et ei, et juhtus suht just selline variant, nagu ta oli kartnud. Seda öeldeski oli ta nii rahulik ja häirimatu, tundub, nagu oleks seal sünnitamas muuseas käinud.

Mees vestles hommikul tööle minnes hoovis naabrimehega ja sai kuulda, et nende pisike magab juba omas voodis! Nüüd tunnen end nende kõrval luuserina, meil läks ikka rohkem aega enne lapse omasse voodisse harjutamist. Eriti tublid siis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar