teisipäev, 30. august 2016

"Suitsiidisalk"

"Suitsiidisalk", mida ma töökaaslasega vaatamas käisin, osutus tegelikult üllatavalt heaks filmiks. Ma olin positiivselt üllatatud.


Ma pole superkangelaste-filmidest kunagi vaimustatud olnud ja tegelikult püüan alati vältida nende vaatamist. Marveli universumiga pole ma üldse tuttav. Aga millegipärast aeg-ajalt satun mõnda sellist filmi ikkagi vaatama. "Suitsiidisalga" valisin ma sellepärast, et kui ma veel aasta aega tagasi 9gagis tšillisin, siis oli seal selle filmi võtetest nii palju juttu ja pilte ja meeme. Kõik nohikud olid lihtsalt ülierutatud, et sellist filmi tehakse. Ja nüüd, kui see välja tuli, oli mul lihtsalt see tunne, et olen temast nii palju kuulnud ja nüüd pean seda nägema.

Ja ausalt see oli päris naljakas film. Päris põnev ja naljakas. Kui kõik pahalased olid välja valitud ja neile teatavaks tehtud, et nad peavad nüüd maailma päästma ning et valigu endale kostüümid ja relvad välja, siis tuli taustaks Eminemi "Without me", mille peale me mõlemad M-iga itsitama hakkasime, sest meile tuli meelde see, mis ma paar päeva tagasi tööl vihikusse Slim Shadyst olin kirjutanud.
Ilmselt kõik Marveli fännid teavad täpselt neid pahalasi ja nende taustalugusid, aga mina nägin neid kõiki esimest korda. Isegi Jokkerit, keda seekord mängis võrratu Jared Leto. Ma armastan teda. Ta on nii andekas nii muusika kui näitlemise vallas. Nohikutele on vist alati väga oluline, kes täpselt mingis ekraniseeringus Jokkerit mängib ja kui hästi seda teeb. Kui Heath Ledger Jokkerit kehastas, siis olid vist kõik ekstaasis (ma ise ei ole seda filmi näinud). Ma ei teagi, millise hinnangu üldsus Jared Leto Jokkerile andnud on, aga mulle ta igatahes meeldis. Ekspressi arvustuses oli ainult öeldud, et Jokkerit on filmis ainult viis minutit näha ja et ta osa on väheoluline. 
Tegelikult oli ikka kõvasti rohkem kui viis minutit, ikka ja jälle hüppas ta kuskilt välja, olgu siis meenutustes või reaalajas.

Jokkeri tüdruksõbra Harley Quinni (Margot Robbie) üle on samuti kõvasti lärmi löödud. Peamiselt sellepärast, kui seksikas ta on. Ma mäletan, kuidas iga teine 9gagi postitus oli kunagi tema kostüümist. Ma olin juba eos tüdinud, mõeldes, et jah, see on ilus naine seksikas kostüümis, aga saage ometi üle! Mõtlesin, et filmis Harley Quinni tegelaskuju kindlasti tüütab mind. Aga ei tüüdanudki. Ta oli tegelikult päris hea ja naljakas.


Ekspressi arvustusega pean ma selles osas nõustuma, et Will Smithi mängitud palgamõrvar Deadshot oli liiga nunnukaks tehtud. Ta alailma halises oma tütre järele ja põhimõtteliselt kõik, mis ta tegi, oli tütre nimel. Ja tõesti ütles ta filmis sõnaselgelt välja, et ta ei tapa naisi ega lapsi, vaid ainult mehi. Ma tahaks teada, mis diskrimineerimine see on. Miks mehed juba eos rohkem surma väärt on? :D

Veel meeldis mulle selles filmis Cara Delevingne, kelle näitlejatöödega ma varem kuigi tuttav pole olnud. Ma mõtlesin, et kuna ta on supermodell, siis vaevalt, et kohe ka proff näitleja. Aga "Suitsiidisalgas" oli ta igatahes hea, mängides vaheldumisi arheoloogi ja iidset nõida, kes teda seestas. See nõid oli ikka ülimalt kriipi. 
Ja veel üks näitleja, kes mulle seal muljet avaldas, oli Ike Barinholtz (pidin just guugeldama, et ta nime teada saada), kes kunagi tegi MADtv-d. Mul on alati hea meel teda suurel ekraanil näha, sest ta meeldib mulle. "Suitsiidisalgas" oli ta vangivalvur, kes pidevalt Deadshoti ja Harley Quinniga kemples. Minu lemmikstseenis temaga viisid nad kambakesi Deadshoti kuhugi välja lauatäie laetud relvade ette, võtsid tal käerauad ära ja käskisid mingi suure ülemuse ees demonstreerida, kas ta tõesti on maailma täpseim laskur.
"See on halb mõte!" hüüdis Barinholtzi kehastatud vangivalvur. "See on lollus. Ärge võtke tal käeraudu ära."
Nad ikkagi võtsid ning hetkegi kaotamata haaras Deadshot relva ja sihtis selle õela muigega vangivalvuri pähe, tuletades meelde kõiki talle osaks saanud mõnitusi.
"Kui ta mu maha laseb," hüüdis Barinholtz teisele valvurile, siis ütle kõigile, et ma ju ütlesin! Ja lisaks kustuta mu brauseriajalugu ära."
:D

Igal juhul jah, mina annan sellele filmikesele püstise pöidla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar