pühapäev, 3. juuli 2016

Jalgpall on täielik košmaar

Ja sinna mu närvid lähevadki. See on lihtsalt õudne. See kuradi Saksamaa-Itaalia veerandfinaal võttis mu nii läbi!
Kõigepealt esimene poolaeg, mis oli natuke igav ja aeglane. Siis lõi Özil teisel poolajal värava ja oli üldse super ning ma arvasin, et võit on võetud. Siis tegi Boateng Saksa võistkonnast rämeda prohmaka ja teenis Itaaliale penalti ja seis sai 1:1. Košmaar! 

Ma olin nii närvis, sest see penalti oli superloll. Boateng lihtsalt pani yolot, kui ta seal vastaste värava ees käsipalli mängis. Aga eks kõik vangutasid selle peale pead. Mänguolukorrast Itaalia igatahes selles mängus ühtegi väravat ei löönud, nii et Saksamaa oleks ilma selleta eosvõitnud!
Ja siis läks mäng lisaajale, mille jooksul mul siiski püsis lootus, et Saksamaa lööb oma teise värava ja pääseb edasi ning mäng ei lähe penaltitele. Nagu ma juba varem siin maininud olen, siis penaltid on tore ja põnev närvidemäng, kui sul on mõlemast võistkonnast suht suva. Kui sa aga ühe poolt väga pöialt hoiad, siis sa ei taha, et just penaltid tulemuse otsustaksid. See on õnnemäng.

Kahjuks just penaltiteni asi läks. Ei saa eitada, et terve mängu Saksamaa oli tugevam. Valdas rohkem palli, ründas rohkem, neil oli rohkem väravavõimalusi... Minu jaoks oleks olnud nii ebaaus, kui Itaalia nüüd niimoodi oleks edasi saanud.

Aga need penaltid! Ma ei ole elus sellist seeriat näinud. Ebareaalne. Löövad mõlemalt poolelt superhead mängijad, maailmaklassi staarid - ja löövad mööda! Üle! Nõrga palli väravavahile sülle. See polnud nagu päriselu. Kõigil oli närv lihtsalt nii püsti. Kui minu Özil läks lööma ja mööda lõi, oli mul lihtsalt nagu "Pole hullu... Juhtub ka parimatel." :D

Ning jälle Itaalia eksis ja oli Saksamaa kord ja ma närisin küüsi ja palvetasin - ja Müller lõi omakorda penalti mööda! Ja jälle läks seeria edasi. Omg lihtsalt.

Peab ütlema, et Saksa väravavaht, Neuer, kes vist kaks korda ära kaitses, oli väga tubli. Buffon muidugi ka. Eks ma seda Buffoni kartsingi ja mõtlesin, et tema osavuse pärast Itaalia võidab. Õnneks mitte seekord.
Kui järjekordne itaallane oli eksinud ja sakslane lööma läks, mul oli lihtsalt vererõhk laes. Mitte mingit pinget, eksju? Lihtsalt löö... anna oma parim... nagu sinust ei sõltukski Saksamaa edasine saatus sellel turniiril.
Ja siis ta lõi sisse ja Saksamaa sai edasi! Ha! Kui napilt ja samas kui väljateenitult. Wohooo!

Itaallased võivad oma pastat nüüd kodumaal edasi süüa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar