neljapäev, 14. juuli 2016

Bussijutte

Sõitsin üks õhtu bussis, klapid kõrvas, ja mõtlesin natuke hajameelselt, et kuhu küll sõidab nii suur hulk inimesi esmaspäeva õhtul kell pool üksteist. Korraga hakkas kõlaritest kostma mingi teadaanne, mis polnud kutse oma sõitu valideerida ega peatuse nimi. Tirisin klapid ära ja jäin kuulama. 
See oli bussijuht, kes palus viivitamatult bussist lahkuda isikul, kes niimoodi haiseb. Kõik vaatasid ümberringi, aga mitte keegi ei tõusnud püsti ega lahkunud. Bussijuht ei andnud ka alla, vaid peatusest väljasõitmise asemel tuli oma boksist välja ja hakkas inimeste vahel teed tegema.

Haisejaks osutus üks joodiknaine bussi eesosas. 
"Palun väljuge bussist, te segate teisi reisijaid," ütles juht. Nagu ülikorrektselt:D Haisunaisel oli jumala yolo, sest ta ei rääkinud eesti keelt. Juht läks vene keelele üle ja natukese aja pärast väljus naine õlgu kehitades bussist. Terve buss oli sellise moega, nagu tahtnuks juhile plaksutada. See juht oli kohe kindlasti minu päeva kangelane :D

Ma kujutan ette, et alati pole neil aega ega võimalust ega tahtmist inimesi välja visata, kui nad tahavad veel graafikus ka püsida. Kas kunagi ei olnud bussides reisisaatjaid? Võikski olla igas bussis üks saatja, kes konkreetselt viskab välja inimesi, kes väljakannatamatult haisevad. Sest see on tegelikult päris košmaarne, mis Tallinna ühistranspordis toimub. Peaaegu iga päev võib kohata mõnda asotsiaali enda kõrval lehkamas. Ja kui mõelda, et sellel istmel, kus istud sina, on võib-olla isegi samal päeval istunud mõni selline...Õõh.

Midagi meeldivamat ka: mõtlesin ükspäev, et olen kord ka viisakas ja lasen kellegi enda ees bussist välja. Vanem papi mu ees pööras välja jõudes ümber ja ulatas mulle galantse liigutusega käe, et mind omakorda maha aidata :D Eriti nunnu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar