kolmapäev, 15. jaanuar 2014

Lapsed räägivad

Milal on üks suur raamat 365 õhtujutuga, kust talle meeldib peamiselt pilte vaadata, mitte aga minu kahtlast prantsuskeelset lugemist kuulata (väiksemad ja lihtsamad raamatud ma tõlgin talle lugedes inglise keelde, aga raskemast minu jõud üle ei käi). Ta otsib piltidelt alati kuud, ahve või kalu.
"Moon!" hüüab ta ja mina kiidan alati takka: "Yes, it's the Moon." Alguses hüüdis ta la Lune ja mul oli nii kahju talle ingliskeelset õpetada, sest Lune kõlab palju ilusamalt kui Moon.
Või siis karjub ta pish!pish! ja osutab kalade peale. Meil on üks mäng õngekonksu ja pehmete kaladega, mida meile alati mängida meeldib. Aga kõige suuremad lemmikud on siiski ahvid, sest keegi õpetas sinna juurde ahvinaeru tegema. Ma ei nimeta nimesid, aga see oli see eesti tüdruk, kes seda blogi kirjutab. Monkey asemel on ahv tal miti. Ta karjub alati miti! miti! ning naerab hüsteerilist ahvinaeru ja vehib kätega. Ma olen uhke.
Hello Kitty pildi juures ütlesin talle, et see on Hello Kitty, aga vastu tuli: "Allo titties!" Jumal küll, kui naljakas see oli, aga kahjuks ei läinud see minema. Täna näiteks panin talle selle kiisu pildiga särgi selga ja ta hüüdis rõõmsalt: "Titty!" ning päeva jooksul tõmbas mitu korda oma kampsuni üles, et särki vaadata ja titty hüüda. Kui keegi seda kõrvalt näeks, mõtleks ta, et mida küll on sellele lapsele õpetatud...

Ema kaksikõde on tal Paloma asemel Palola, kuigi seda püütakse mitu korda päevas talle pea sisse taguda. Ikka võtab keegi ta ette:
"Ütle Pa."
"Pa!"
"Lo."
"Lo!"
"Ma."
"Ma!"
"Paloma."
"Palolaaaaaaaaa!"
Ainsaks tulemuseks on seni, et mina tahan tüdrukule juba Palola öelda.
Ja šokolaad on košolaa.
"Ütle cho."
"Cho!"
"Co."
"Co!"
"Lat."
"Lat!"
"Chocolat."
"Cocholaaaaaaaa!"

Ja kui mina selle väikese tegelase peale vihastan, siis ma lihtsalt palun tal endale musi teha ja kohe mitmeid kordi, ning armastan teda jälle. Ta on lihtsalt nii armas!

Õhtusöögiks tegin ma risotot, keetsin porgandeid ja lõikusin värskeid tomateid juurde, ja ta sõi kõik viimse riisiterani ära ning tuli isegi minu taldrikust lisa varastama. Iga koka unelm...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar