esmaspäev, 9. mai 2022

Professionaalne akrobaat


 

Kaurike keerab! Keerab ise juba peaaegu vabalt seljalt kõhule ja kõhult seljale. Üks pool tal vist on natuke tugevam kui teine, nii et ühtepidi keerab eriti vabalt, aga teistpidi kõhult seljale tagasi tahtes jääb nö kinni ja hakkab kurtma. Ei saa käsi ja jalgu päris hästi veel koos töötama, et teine pool ka vallutada.
Äsja pesin juukseid ja kuulsin elutoast no sellist dramaatilist kurtmist, et keerasin vee kinni ja jooksin vahuse peaga vaatama, mis Kaurikest vaevab. Vaevaski see, et oli end kõhuli keeranud ning see tugevam pool, midapidi muidu tagasi saanuks, oli kogemata rullikeeratud joogamatiga blokeeritud, ja teise poole suhtes ta end nii kindlalt ei tundnud. Päästsin vaesekese ära ja jooksin tagasi duši alla.

Aga praeguse seisuga teda enam eraldi kõhutama panema ei peagi, sest keerab end ise nii, kui mingi vähegi huvipakkuv mänguasi on lähedal, ja jääb kõhuli ka asjatama.

Mille järele ta hakkas lõpuks keerama, on mu veepudel. Päris mänguasjad on ka võluvad ja neid tal jagub, aga miski ei saa veepudeli vastu. Juba ammu panin tähele, et kui tema läheduses jõin ja tema näiteks sealsamas pikutas, ta tundis nii suurt huvi mu pudeli vastu, muudkui küünitas selle järele, tahtis ümber lükata või närida. 

Oeh, nii vahva. Me mehega oleme väga rõõmsad ja muudkui lööme omavahel plaksu, kui näeme last jälle keeramas. Mõlemad nägime vaeva ja harjutasime ja võimlesime temaga enne.

Leidsime jaanideks paiga! Hakkasime mai algul vaatama, et võiks võtta Tiina ja Marili kampa ja mingi majakese maal leida, kus saaks sauna minna, tuld teha, ja ideaalis ka ujumas käia. Megavahva oleks. Sellist klassikalist jaani tahaks, mida ma päris mitu aastat pole saanud. Selleks ajaks, kui meie uurima hakkasime, olid küll nii paljud kohad juba võetud. Airbnb's ja bookingus võisid kohad ja jaanide kuupäevad olla täitsa saadaval, aga kui kirjutada ja küsida, siis saime vastuseks, et on juba kinni või jaanideks "oma perele broneeritud". No blin, vihastasin mitu korda. Miks te siis neid kuupäevi lahtisena reklaamite ja inimeste aega raiskate?
Igatahes Tiina lõi ka otsingutes kampa ja mitme peale avastasime veel mitu vaba majakest. Lõpuks täna hommikul otsustasime ühe kasuks ja saime selle ka 23. õhtuks broneeritud. Juhhuu! Seal on elektrisaun, saab õuel grillida ja lähedal ka veesilm ujumiseks. Lisaks saab eraldi (suure) tasu eest broneerida ka mullivanni ja tünnisauna kasutamiseks. Nende asjus veel mõtleme, kuna nendega koos läheb kogu maja tasu päris suureks. Kui üks saun on olemas, siis mina igatahes olen rahul. Hästi läks!

Nädal vahetus väga meeldivalt, autoreisi tähe all. Puhja jõudes läksime kohalikku värskelt uuenduskuuri läbinud söögikohta Käsu Hans, kus oli täitsa mõnus. Tahtsime tasa teha meie poolt osalemata jäänud ema sünnipäevapidu, ainult et millegipärast kellelgi polnud õhtul enam toekama prae isu. Jagasime siis laua peale snäkke ja lobisesime niisama. Liis vestles terve õhtu mu mehega ITst ja meie emaga ei saanud poolest aru.

Laupäeval sõitsime Otepääle, veetsime natuke aega sealses golfikeskuses, sellal kui mees seal tööd tegi. Jalutasime Kaurikesega ringi ja nautisime kauneid vaateid. Mees viis mind ja ema ka golfikäruga sõitma. Poole peal käskis ta mul rooli istuda ja ma tegingi seda. Päris lahe oli ja süvenes soov ka ikka load ära teha. Kui minu ring läbi sai ja mees järgmiseks ema sõitma viis, siis tabas meid üllatus, kui nägime kurvi tagant välja sõitvas autos ka ema roolis! Jumala kiiresti pani. 
Jalutasime ka veel Pühajärve ääres, kus on maksimaalselt ilus. Täiuslik koht pikniku pidamiseks, sest seal on nii palju pinke ja pisikesi paviljone, kus seltskonnaga istuda ja järvevaadet nautida.

Pühapäeval põikasime veel Marili juurest läbi, nägime ka Timmot ja Tiinat. Kaur esines põrandal ja keeras end veepudeli järele ning pälvis ovatsioone. 

Elu on ilus!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar