teisipäev, 8. november 2022

Kaunis november

Nii ilus sügis on olnud. Oktoober oli kuldne ja soe ning meie nautisime väga oma igapäevaseid jalutuskäike. Isegi novembris jagub veel viimaseid lehti, kaskedelt veel tuleb. Vahepeal jalutame kuskilt puude alt läbi, kui parajasti saabub suurem tuulehoog, ning romantiliselt sajab meile posu lehti kaela. 

Tihti teeme peale ennelõunast pooleteisetunnist jalutuskäiku ka lühema tiiru peale lõunaunest ärkamist, 3-4 paiku. Otse enne hämaraks minemist. Nii mõnus on. Ja meil kuidagi ilmaga ka vedanud, pole eriti vihma kaela saanud just meie käimiste aegadel. 

Novembris nii palju toimetusi ka ees. Äsja käis ema külas, siis algamas PÖFF. Mul on juba kolmele filmile piletid ette ära ostetud ja ootan väga. See aasta pole tüütuid maske ka saalis kanda vaja (ehk mul pole vaja salaja midagi ära tirida), kõik saavad vabade inimestena filmikunsti nautida. Mul on piletid ühele Eesti filmile koos Heleniga, ja ühele Iiri ja ühele Lõuna-Korea filmile. Ja pühapäeval püüame kolmandat katset titadega pannkoogihommiku jaoks. Selgus, et kõigil titadel on erinevad uneajad, seega oli juba toimumisaja panemine mehele paras väljakutse. Aga ehk saab veidi sotsialiseerida ikka last ja meid.

Esmaspäeval on mul 20nda nädala looteanatoomia. Küll on põnev. Ma olen kindel, et kõik on nii, nagu peab. Beebitüdruk liigutab päris palju päeva lõikes. Mul tavaliselt pole mahti temaga väga suhelda, kui parajasti Kauriga midagi teen, aga ära registreerin ikka, et nüüd jälle lõi uperpalli. Püüan ka paar sõna kõhule öelda ja pai teha.

Ja juuksuris-hambaarstil-ämmaemanda juures käin ära ning kuu lõpus on ühel mehe sõbral sünnipäev. Äkki saame ka tänupühasid mehe ameerika sõpradega tähistada, nagu eelmine aasta. See oli küll lahe.

Suht palju energiat on sees, käisin eile õhtul veel trennis, jõudes koju pool kümme. Siis olin küll omadega läbi, aga ikka uhke tunne oli. Mees on eile ja täna hommikul trennis käinud. Hiilib varem voodist välja ja läheb, et enne tööd veel jõuda. Täna oli ta meile isegi omleti panniga lauale jätnud, mis on temast superarmas. Ma isegi ei kuulnud, kuidas ta seda tegi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar