teisipäev, 15. november 2022

20nda nädala looteanatoomia


Eile käisin kõhubeebiga looteanatoomias, mis tehakse raseduse 20ndal nädalal ja on üks tähtis verstapost, mil tulevased vanemad saavad jälgida, kas beebi on õigesti ja ilusti arenenud. Paljud naised ütlevad oma tööandjale alles pärast seda ultraheli, kui kõik on korras, et on lapseootel.
Mina ei olnud seekord eriti närvis. Beebi liigutab kõhus nii palju ja aktiivselt, et mu süda on rahul olnud. Arvasin, et kõik on korras, ja pigem ootasin seda ultraheli, et oma lapsukest ekraanil näha. Mees ennustas, et tuleb siiski välja, tegu on poisiga.
Muidu on tegu pika ja põhjaliku protseduuriga, mis võib lausa pool tundi või rohkem aega võtta. Meil läks seekord kiiresti, veerand tunniga oli kõik valmis. Arst ütles, et beebi oli väga kaasatöötavas vormis ja pööras end alati ilusti just nii, et sai kõik mõõdud võtta ja kõik pildid teha.
See esimene hetk, kui ta ekraanile ilmus, mind tabas selline õnnelaine. Liigutas seal üht kätt, teist kätt, keeras pead. Minu tütreke! Arst ütles kohe ühe või teise näitaja kohta, et kõik on väga ilus, hea ja nii, nagu peab. Beebi on arenenud täpselt raamatu järgi ning arvuti pakub sünnitähtajaks 31. märtsi. Ametlikult jääb siiski 1. aprill, seda keegi muutma ei hakka ning mõned päevad siia-sinna pole olulised ka. Küll oli kergendav kuulda, et see organ on ilus, see on hea. Alustatakse kohe ajust, kuklavoldist ja ninaluust, kas need on korras.
Ütles ka kindlalt, et tegu on tüdrukuga. Peab mees oma poisilootused maha matma ja lõplikult harjuma, et saab tütre isaks! Minul on aga nii hea meel.

Nad võrdlesid arvutis Kauri samal ajal tehtud ultraheli andmeid ja nägid, et ta oli kaalunud 20ndal nädalal täpselt samapalju. Seega ennustatakse pisitüdrukule täpselt sama sünnikaalu, paarikümnegrammise vahega. Eks see sõltub ka veel sellest, palju ülejäänud raseduse ajal süüa, aga mina plaanin ilusti distsipliini harjutada ja süüa tervislikult ning mõõdukalt. See sünnikaal - 3265 g Kauri puhul - oleks igatahes hea. Väiksemapoolne laps, kergem sünnitada.

Laps imes oma paremat pöialt, arst ütles, et paremakäeline tuleb siis. Selline vahva fakt.
Lausa lendasin koju tagasi oma poiste juurde häid uudiseid jagama. Kaur vaatas beebist välja trükitud ultrahelipilte tõsiselt ja hoolega, enne kui püüdis neid katki rebida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar