esmaspäev, 1. juuni 2015

"Pitch Perfect 2"

Hoolimata pikast ja ülikiirest tööpäevast laupäeval, kus ma kordagi süüa ega maha istuda ei jõudnud - ma tean!! - ärkasin pühapäeval juba kell üheksa ja mõtlesin, et kui juba üleval, võiks näiteks Pärnus ära käia. See on ju nii lähedal!
Siis helistas ema ja ütles, et kui tal endiselt häälepaelte põletik ei oleks, võiks minna Pärnusse. See on jube naljakas, kuidas me vahel samu asju mõtleme.

Näiteks Liisuga Tartus konnates mainisin talle, kuidas mind eelmisel õhtul oli äkki tabanud tappev isu sõõrikute järele. Kummaline, sest kes üldse sööb sõõrikuid? Igal juhul pidin end veel enne Maxima sulgemist voodist välja vedama ja neid sõõrikuid ostma, muidu poleks ma ellu jäänud.
Liis teatas selle peale, et ka temal oli eelmisel õhtul olnud glasuursõõrikute isu, ainult et tema ei viitsinud poodi minna. Vist oli õhus midagi.

Mina aga ikkagi käisin Pärnus ära. Kohale jõudes selgus, et lastekaitsepäeva puhul esineb Ott Lepland. Enne Otti aga laulis hulk lapsi tema laule. Läksin oma tavalisse aasia söögikohta ja tellisin nuudlid köögiviljadega, millele palusin seeni lisada. Seekordne teenindaja oli väga tšill ja viisakas ega teinud seentest probleemi. Need nuudlid olid tõepoolest võrrrratud! Kuulasin neid süües mõtlikult, kuidas üks lapsuke juba teist korda "Kuula't" lõõritas.

Päris Oti magasin ma maha (ära pikka viha pea!), sest läksin teise Port Arturisse H&Mi šoplema. Mul oli vaja uut käekotti, pikki musti pükse tööle, ja sandaale suveks. Välja kõndisin uute bikiinide, lühikeste suvepükste ja värvilise seelikuga. Trikk on selles, et sa pead kohe unustama, mida sa otsisid - seda seal nagunii ei ole, nagu Elsa ütles: Let it go! - et leida muid võrratuid asju. H&M on tõesti hea, kui sa ei tarbi seda arutult. Ma tõesti ei mäleta, millal viimane kord sealt midagi ostsin, aga bikiinid näiteks tunduvad kvaliteetsed ja lõige on täpselt selline, mida olen kaua aega otsinud. Lisaks selgus kassas, et kõik asjad olid 20% protsenti alla, mida ma ei olnud enne märganudki. Täiuslik!

Kui ma "Pitch Perfect 2" vaatama jõudsin, olin juba ülirahul. Ausalt öeldes võin  esimese "Pitch Perfecti" kohta öelda, et see oli nii ja naa. Talutav, aga mitte megahea. Palju imelikke nalju, mis minu jaoks kohale ei jõudnud, ja laulmine polnud minu jaoks ka piisavalt hea. Teises osas oli vähemalt vokaalne osa kõvasti parem. Võib-olla oli asi ka selles, et nägin seda kinos, kus heli oli põhjas. Mida valjem, seda parem asi tundub.
Seekord oli režissööriks Elizabeth Banks ise. Ta tegi ka oma vana tuttava rolli a cappella võistluste teadustajana. Ta on kuidagi nii mõjuva olekuga ja klassikalise Hollywoodi näitleja välimusega. Mingi aasta tagasi ma isegi ei teadnud, kes ta on.
Naljad, eriti esimesele osale omased one-linerid olid ka nüüd pisut mööda. See vaikne aasialane, Lily, hüppas iga kümne minuti tagant välja ja teatas midagi imelikku, nagu "Minu plaan tulevikuks on teha ajareis" või "Ma magan pea alaspidi nagu nahkhiir", mis pani mu lihtsalt nägu krimpsutama. Lõigake see tšikk välja, ta pole naljakas! Pooled sarnased repliigid Anna Kendrickilt ja Rebel Wilsonilt mõjusid samamoodi piinlikult.
Äkki see on selle filmi kiiks, ollagi natuke... mööda, aga üldjoontes okei.


Tagasisõiduks ostsin Statoilist kohvi kaasa ja lugesin Anne&Stiili nagu boss. Sõbranna ootas mind bussi vastas, et koos sööma minna. Ükskõik kuhu, aga mitte meie tööle, olin ma palunud, sest mul oli juba kerge üledoos, aga sõbranna teatas, et just tingimata sinna, ja seal me ka maandusime. Kuni tema oma telefonis tšillis, lugesin mina läbi kõik paberlehed, ja jälle oli puudu ainult klaas viskit kõrval, et ma oleks nagu keskealine mees. Mulle jubedalt meeldib "Ekspress". Mul on küll digilehe lugemise õigus, aga paberleht on midagi hoopis muud. Ükskord oli seal mingi intervjuu/test skeptik Martin Välliku ja kahe astroloogiga, mis oli ülinaljakas. Ainult Vällik teadis midagi taevakehadest ja tähtkujudest, astroloogid maigutasid ainult suud ja kordasid midagi saatuse ja iseloomujoonte kohta.

Ja lihtsalt, et kõik teaksid, mul on külm. Minu poolest võiks vabalt ka juunis kütta. Meil võiks kütta aasta läbi, sest me saame ise oma radikaid reguleerida või hoopis välja lülitada. Need, kellel oleks soe, saaksid sooja välja võtta, ja külmavaresed nagu mina saaksid selle põhja keerata! On ju hea mõte?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar