reede, 12. juuni 2015

"Jurassic World"

Liisumissiisu ja mina käisime eile Tartus "Jurassic Worldi" vaatamas. Tegu oli 3D filmiga, ja me valisime selle vaatamata 3D-le, mitte selle tõttu.
IMDb-s oli filmile antud kõrge hinnang, midagi üle 8, mis oli üks põhjustest, miks ma selle valisin. Liis oli nõus, aga teatas inside infot, et film pole Ameerikas veel väljaski ja et hinnang on produtsentide ja muude asjast huvitatud isikute poolt kunstlikult nii kõrgeks aetud.
"Selle tegelik hinnang tuleb arvatavasti kuus kuni seitse palli," ütles Liis teadjalt.

Peale filmi nägemist olen tõesti üsna pettunud IMDb usaldusväärsuses. Ma annaksin talle tõesti näiteks kuus koma viis, aga kindlasti mitte üle 8. Film oli natuke liiga pikk (kaks tundi) ja natuke liiga ettearvatav. Kuigi samas, mida seal on mitte ette arvata? Sama teema nagu Jurassic Parkil kunagi: seikluspark dinosaurustega, kõigil on lõbus, üks dinosaurus pääseb kontrolli alt välja, kõigil pole enam lõbus, kõik surevad.

Sisu oli lihtne: kaks last, üks teismeline (täiesti blasee) ja teine väike (täielik geenius) saadetakse dinosauruste parki vaheaega veetma, kus nende eest peaks hoolitsema nende võõrdunud tädi Claire. Tädi Claire'il kui pargi juhatajal on käed tegemist täis ning lapsed antakse hoopis ta assistendi hoole alla. Kui ema seda teada saab, sõimab ta õel näo täis. Selle koha peal ma vihastasin: no sorri, et ta elab. Ja et tal on töökoht. Ta ei saa lihtsalt maha istuda ja lastega mängida, kui tal on park juhatada.

Pargi uus atraktsioon, Türannosaurus Rexist ja veel mitmetest muudest elukatest kokku keevitatud mutantdinosaurus, osutub intelligentseks ja intelligentselt kurjaks, põgeneb ja hakkab inimesi nahka pistma. Selle juures oli minu jaoks eriti kummaline pargi juhtkonna, Claire'i ning pargi miljardärist omaniku reaktsioon: mitte mingit erilist reaktsiooni. Nad hakkasid hoopis arutama, kuidas koletist ilma teda kätte saamata uuesti kinni püüda, kuna ta maksis ikkagi suure hulga raha. Neil oli täiesti ükskõik surnud töötajatest. Ma muidugi saan aru, et see oli filmi sisuliini jaoks vajalik, ning et nad ei tohtinud looma kohe ära tappa, muidu olekski film otsas, aga ma hakkasin lihtsalt mõtlema, mida mina teeks, kui minu hooletuse tõttu keegi surma saaks. Ma satuks šokki! Ma istuks värisedes nurgas ja lülituks välja! Ma ei vaidleks kellegagi selle üle, kas ta hääletoon on liiga kõva ja kas tal on praegu õigust dinosauruse saatuse üle kaasa rääkida või ei.

Ning veel: oleks ikkagi täiesti huvitav ja ootamatu, kui mõni lastest ükskord taolises filmis surma saaks. Nagu see väike geenius "Jurassic Worldis". Okei, ta on kümneaastane ja nunnu, aga see ei tähenda, et ta on surematu. 
Vot see annaks alles uue vaatepunkti. 

Mind jättis suhteliselt külmaks, kuidas vennad omavahel dinosauruse eest põgenedes ühise keele leidsid, kuidas tädi Claire lastest hoolima hakkas, ja eriti külmaks jättis mind Claire'i ja Chris Pratti kehastatud loomataltsutaja armulugu. Nad kohe ei klappinud omavahel. Olemata ei jäänud ka klassikaline suudlus olukorras, kus kõikjal ümber veri lendab, inimesed jooksevad amokki ja dinosaurused märatsevad. Hormoonid ikkagi.

Filmi boonuseks olid aga elutruud dinosaurused. Kui mõelda, et neid ei ole üleüldse olemaski ning nad on täielikult arvutigraafika teene, siis... võimas graafika küll. Jep.


Pärast filmi kõndisime mina ja Liis Riia mäest üles, et minna Asian Chefi sööma. (Reklaamiohvrid! Asian Chefi reklaami nimelt näidatakse kinos. Aga tegelikult oleme seal varem ka käinud ja meeldis.) Mina tellisin jälle klassikalised nuudlid, kuhu palusin seeni lisada. Ettekandjaneiu teatas krapsakalt, et midagi lisada ei saa, saab ainult ära võtta. Hetke pärast ta leebus ja ütles, et küsib igaks juhuks kokalt. Kokk oli ilmselt heldes meeleolus, sest sai. Liis võttis kevadrullid, mis olid ka täitsa okeid, aga minu nuudlid olid üle kõige! Portsjon oli megasuur, aga ma pistsin kõik suurema jututa nahka. 

Proovisin esimest korda elus jäist kohvijooki, iced lattet, aga ausalt öeldes minu maitsenäsade jaoks see midagi head ei tähendanud. Jätsin pool järgi ning edaspidi vist ei proovi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar