neljapäev, 9. juuni 2022

Dolce vita

Magasime kõik öösel lausa imeliselt. Kaur niheles vaid korra, kell kolm - tõstsin ta rinnale ja ta sõi hoolega ja väga pikalt ning vajus uuesti magusasse unne, et uuesti virguda alles veerand kaheksa. Mees keeras kokku maitsva omleti koos rohelise salatiga - orsoriis, erinevad maltsad ja basiilikukaste - ning vedasime kõik aeda päikese kätte. Juba kolmandat hommikut järjest sööme oma einet aias! Seda vaatamata sellele, et mehel on tööpäevad. Jõuab kõik hommikusse ära mahutada, kui väga tahta.

Tiina käis Tallinnas ja eile tegime väga mõnusa ringi Kalamajas ja Koplis, ning istusime Telliskivi Reval Cafe ilusal uuel terrassil. Kaur on juba sellises eas ja meeleseisundis, et võib oma kergkärus isteasendis täitsa ilusti mõne aja vaiki püsida ja ümbrust vaadelda. Küll oli hea olla. Ilm ähvardas vihma, aga meie seda õnneks ei saanudki, püsis ilus. Nii hea on oma parima sõbraga jutustada kõigist maailma asjadest ja pikalt-pikalt ringi kõndida. 

Teisipäeval tegime sama Mikoga. Puistasime laiali Telliskivi kanti ja võtsime LaMuust jäätist. Ma proovisin süsimusta jäätist, mis pidi olema valge šokolaadi maitsega, aga söega mustaks värvitud. Sel ei olnud üllatuslikult üldse mingit erilist maitset. Nii maitsetut jäätist polnudki vist enne proovinud. Vähemalt sain mingit uut sorti maitsta... Ja efektne nägi välja.


Mul on mingi kergus sees ja hea olla. Imeilus juunikuu on ja mul on see vaba, et koos lapsega Tallinna avastada (st käia täpselt nendes paikades, kus me alati käime:D).

Vahepeal jälle õpetasin meest, kuidas minu halva tujuga hakkama saada: ära tee midagi. Lihtsalt lase mul olla, see läheb ise üle ja siis tulen teen sulle kalli.

Tema hakkab ennast süüdistama, et ta ajab mul tuju ära. Aga minu tuju on minu enda kindlustada, mitte kellegi teise. Ma ei taha, et tema end sellepärast halvasti tunneks.

Aga noh, ei saa oodata, et kellelgi oleks kakskümmend neli seitse hea tuju ja naerusuu ees. See on psühhoos, mitte päris elu. Ma vaikselt õpin leppima endaga nii, nagu ma olen. Olen jah vahel tujukas ja turtsakas, aga vähemalt ei lepi ma mingite jamadega ja mulle ei saa peale astuda nagu vaibale. Selliseid on ka vaja :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar