neljapäev, 21. aprill 2022

Kui tead, et midagi ei või, siis seda suurem isu...

Käisin hommikul hambaarsti juures, soodapuhastust tegemas. Palusin vaadata, kas mingeid auke on ka tekkinud, ta leidis kaks tükki tagumistest hammastest, aga korda praegu ei teinud, sest seda ei olevat hea koos soodapuhastusega teha. Panime selleks uue aja. 

Ma ei tea, mis toimub, et mul aina augud hammastes. Varem ei olnud kunagi midagi ja nüüd iga kord kontrollis käies on. Magusat söön samal ajal vähem kui kunagi varem ning suuhügieeni järgin ka piinliku täpsusega... Ei tea, kas on asi raseduse ja sünnituse kõrvalmõjudes või mis.

Vähemalt käin nii tihti kontrollis ja kohe saan jaole siis.

Soodapuhastus ise oli nii lebo, ainult igemed veidi veritsesid pärast, aga see olevat normaalne. Hambad olid küll tsipa valgemad pärast, aga ma tegin seda pigem selle mõnusa puhta tunde pärast, hambad on nii mõnusad libedad. Ei tea, kauaks seda mõju jääb, sest joon siin kohvi :D Tean, et ööpäev peale protseduuri ei peaks tarbima midagi määrivat ja kohv seda kohe kindlasti on... aga ma läksin nii pahuraks ja uimaseks ennist. Sättisin siis koos beebiga magama, et äkki väike uinak parandab asja, aga kes magamisest kuuldagi ei tahtnud, oli beebi. Ta ei nutnud mu kõrval voodis hädaliselt, aga tal oli igav. Sahmis ja seletas ja tahtis tegutseda. Loopis väikesi käekesi üles-alla ja vaatas mind säravate silmadega. Lõpuks ohkasin, tõusin üles, panin pesu kappi ja tegin endale selle tassi kohvi, sest ma parem olen veidi tumedamate hammastega kui uimase-pahura tujuga. 

Seda viimast on saanud läinud nädalatel kohe rohkem kui vaja. Peamiselt on ilmselt põhjuseks olnud beebi söömisstreik. Me sellele lõpuks põhjust ei leidnudki, vist oli "tissistreik", mis tähendab, et laps ei raatsi süüa ja rinnal lebada, kui samal ajal võiks huvitavat maailma avastada. Rinnas piim on olemas, isu on olemas, sest samal ajal ta võib käsi suhu toppida ja üürata, aga sööma ei hakka, sest... ei viitsi. No selline asi ajas juhtme kokku. Ma läksin ikka päris kiiresti tigedaks. Kui selliseid juhtumeid on päevas neli, siis võite ise endale ette kujutada. Ja kuidas ma varem teda tavaliselt maha rahustasin? Rinnale pannes! See moodus oli nüüd siis ära jäänud.

Õnneks tundus, et kuna ta endale öösel jälle ühe söögikorra lisas (tõuseb jälle öösel kaks korda), siis saab ööpäeva lõikes ikka piisavalt piima kätte. Muidu on rõõmus ja pissib sama palju kui enne, kakasid vist on üks-kaks ööpäevas vähemaks jäänud. 

Järgmine nädal on perearsti visiit ka ja saame kaaluiibe teada.

Viimastel päevadel õnneks ta hakanud veidi paremini jälle sööma. Sööb küll kiiresti ära ja enam rinnal ei asjata pikemalt, aga eks ta efektiivsemaks muutunud ka piima kättesaamises.

Võiks end jälle pakkida kokku ja jalutama minna. Ilusad päikeselised ilmad siin olnud. Tuuleke on küll külm, aga peas kannan talvemütsi ning pargin end kuhugi tuulevaiksesse kohta, seisan, kiigutan lapsevankrit ja loen oma raamatut või Ekspressi. Kevad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar