kolmapäev, 27. aprill 2022

Avastame kevadist aeda

Mina lappisin parajasti kokku mehe poja vanu väikeseks jäänud riideid, et need hiljem koos beebiga jalutades Uuskasutuskeskusesse viia (vankri all on suur hoiustusruum, kus hea igasugu mahukaid ja raskeid asju transportida), beebi siputas minu juures voodil ja aitas moraalselt. Korraga käis uks ning mees oli tagasi kodus, tund aega peale töö poole startimist.

"Mis juhtus?" küsisin ehmunult.

Mees tegi nukra näo ja näitas oma märga rinnaesist. "Kallasin endale kuuma teed peale...pluss tulin armukesi laiali peksma."

Mul oli hea meel, et parasjagu ei lebotanud teleka ees, vaid kodu oli juba poolkorras ning olin tegutsemas, mis jätab ikka parema mulje :D Pole oluline, mis sa päeva jooksul tegelikult teed, vaid mis mulje sa välja jätad. 

Kallasin mehe musidega üle ja ütlesin talle, et rasvast Helosan kreemi tal küll ei maksaks põletusele määrida, see võib minu meelest pigem halba teha.

"Ah, ükskõik," ohkas mees. "Ma tahtsingi rohkem koju teie juurde tagasi tulla."

"Järgmiseks ütled, et kallasid endale meelega teed peale," naersin. Mees vaikis salapäraselt.

Kuna ma selleks hetkeks polnud veel jõudnud hommikusöökigi süüa, vaid olin kuidagi juba toimetamislainele sattunud, siis mees keeras mulle meie uue profi panniga (lõpuks ei jää midagi enam põhja kinni ning päriselt meeldiv on süüa teha!) kokku omleti ning sain lõpuks õieti päeva alustada.

Ilm oli kena ning päikeseline, kuigi ma pole naiivitar ning kannan endiselt kaasas oma kohevat roosat talvemütsi ning absoluutselt iga päev läheb seda vaja ka, aprill on salakaval... Tegin jälle tiiru Telliskivisse, mis selliste kauniste kevadpäevadega on veelgi võluvam kui talvel, lihtsalt kihab inimestest ja toimetustest, võtsin oma igapäevase cappuccino Rimist ja sättisin end vankrit kiigutades lugema. Mul on praegu kaks väga head raamatut käsil, nii et ootan oma igapäevaseid lugemispause. Üks kohv päevas, mille endale luban, on ka nagu ainus pahe, mille olen endale jätnud. (Jumal kui imelik on kohvile kui pahele viidata, aga rasedaid ja imetavaid naisi hoiatatakse selle suhtes ikka väga piiri pidama, sest beebi saab ka kofeiini kätte.) Kasutan oma topsi ka, millega saab kohvi soodsamalt ning boonusena ei tee keskkonnale halba. Kiikasin suurt Jazzkaare reklaami, mis festival praegu Telliskivis käib, ning hiljem kodus pakkusin mehele, et kui ta täna tahab minna, siis õhtul on Kadri Voorandi kontsert... mees on fänn. Aga ta ilma minuta ei taha minna. Aga mina oleksin ju beebiga kodus, üksi see beebs veel hästi ei taha hakkama saada.

Olime juba peaaegu koju tagasi jõudnud, kui Kaur jälle unele suikus ning mul ei jätkunud südant teda välja tõsta. Mõtlesin hoopis vaadata, mis aias toimub. Kaurile puuoksi ja muru ja päikeselaike näidata. Meil on aias hulgaliselt kiikusid ja üks selline, mis sobib ka neljakuusele beebile, nimelt suur ringikujuline mugav kiik. Kaur ärkas aias nagunii varsti üles ning tõstsin ta sinna kiike, kus ta oli omadega päris rahul. Kiikas huvitatult ringi, kiikumisliigutus muidugi meeldis talle ka. Nii palju oli vaadata! See oli nii vahva, et tahtsin meest ka kutsuda vaatama, aga telefoni jätan üldiselt jalutuskäikude ajal tuppa, et olla rohkem pärismaailmas. Leidsin meie akende alt grilli koos grillrestidega ja nendega ualtus täpselt meie akendeni koputama. Koputan mina ja koputan, aga andis alles meest oodata. Kui ta lõpuks aknale ilmus, oli jube ehmunud näoga ja ütles, et olin talle südari andnud. Aga see on puhas karma, sest endal tal on lemmikasi kellegi esimesel korrusel elava sõbra akna alla etteteatamata ilmuda, kui sealkandis juhtub olema, ja aknale koputada, et juttu ajada. Nii palju kui mina olen kaasas olnud, siis need sõbrad on ka üldjuhul päris ehmunud ja paluvad jumalakeeli, et ta neid enam ei ehmataks :D

Igatahes tuli siis mees ka aeda ja kiigutasime seal koos Kauri. Korjasin pisikestest lilledest kimbu, sel ajal kui Kaur kiigul kõhutas - leidsin, et seda on tal seal ütlemata mugav teha ja nii palju samal ajal vaatamisväärset, et nutt ei tule meeldegi - ja mind mõtlikult pilgul jälgis. Kokku selgus, et olime väljas kolm tundi! Vahva ju. Täna läheme kindlasti ka aeda avastama.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar