neljapäev, 16. juuli 2015

*

Mul oli üllatavalt produktiivne päev. Peale hommikusööki, kui tahtsin jälle hajameelselt arvuti taha istuma jääda, suutsin end siiski püsti ajada ning endale karmilt öelda: "Tee midagi!"

Ja tegin midagi. Pesin pea ära, koristasin kodu, pesin pesu, ostsin mitme päeva söögi ega plaani nüüd natuke aega toidupoodi naasta (see on ulmeline, millised summad mul seal kuluvad). Viisin papi ja paberi vanapaberikonteinerisse, mis asub päris kena kõnni kaugusel, aga tegin endale siis sinnakanti asja. Sealt lähedalt Humanast leidsin endale uued õhukesed kardinad kõikidele akendele. Ma polnud märganudki, et Humanast saab niisama tekstiile ka. 

Nüüd olen päris rahul uue ilmega. Selline... õhulisem ja romantilisem on.

Siis tegin korraliku lõunasöögi värskest kartulist ja kurgist-tomatist ning läksin Pärimusmuusika Aida kohvikusse lugema. Tahtsin lõpuks ometi ühest oma targast raamatust jagu saada, sest lugemist ootavate raamatute virn on nii kõrge. Ja siis õnnestub mul alati mingi "kergem" raamat sinna vahele susata, sest need on lihtsamad lugeda, ja targemad muudkui ootavad.



Seal terrassil päikese käes on ülimõnus. Manööverdasin end kogu aeg nii, et pea jääks varju, aga jalad saaksid päikest, ja käisin altkorruselt uut jäätisekokteili, lattet või veini võtmas. Ja oligi paari tunniga raamat läbi! Väga huvitav oli.  

Mulle nii meeldib, kui need autorid oma tekstis teistele autoritele ja teadustöödele ja uurimustele viitavad. Kui oled paraja hunniku taolisi raamatuid läbi lugenud, hakkavad nimed korduma ja on juba mõnusalt tuttavad (näiteks Daniel Kahneman ja Amos Tversky). Ning kui käesoleva raamatu autor tsiteeris Richard Dawkinsit, sain aru, et olin tsiteeritavat lõiku just paar nädalat tagasi lugenud. Äratundmisrõõm!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar