reede, 2. juuni 2023

Kukkus!

Inimesed mänguväljakul on vastutulelikud. Täna üks vene vanaema tõstis Kauri kiikuma ja lükkas talle hoogu, seni kui mina Itit plutitasin. Iti on ju nüüd pooled jalutuskäigud ka rõõmsalt üleval, ja rõõmsa all ma mõtlen, et karjub kõigest hingest. Muu teda eriti ei rahusta kui süllevõtmine, aga siis ei saa ma Kauri kiikedesse tõsta ja karussellidel hoogu lükata.

Iti tundub täielik sülebeebi, no väga naudib meie kätel olemist ja niisama selili veedab aega pigem vähe. Samas vähemalt see hea, et nii kui sülle saab, rahuneb alati kohe. Ja noh, eks arusaadav ka: issi on meil eriti mõnus tegelane ja minu süles on ka hea, soe, pai saab ja ilusaid sõnu räägitakse. Iti reageerib kiitusele alati, naeratab, naerab ja jutustab aguusid.

"Ma vannun, et ta on mitu korda "aguu" asemel öelnud "äge"", ütlesin mehele. Siis meil kodus kõik juba ägetavad: Kaur teatab seda sada korda päevas.

Kaur on hakanud peale sööki tühja taldrikut või piimapudelit mulle ulatades "Aitäh!" ütlema, mis on nii armas. Täna teda magama pannes ütles küll "Täh-ai", mis oli veelgi nunnum :D Ja asjade kukkumise kontseptsioon on talle selgeks saanud. Viskab aga midagi maha ja teatab: "Kukkuu(s)!"

"Jah, raamat kukkus maha," ütlen ma, "sest sa viskasid."

Lõunaund magava Kauri toast kostis kahtlaselt selline hääl, nagu oleks keegi luti maha visanud. Läksime Itiga asja uurima. Kaur seisis juba voodis püsti, hoidis varbadest kinni ja osutas oma lutile maas: "Kukkus!"

Oeh, need esimesed sõnad on südantsulatavad.

Ja Kauri julgus ka. Ei karda see laps midagi ega kedagi ja mänguväljakutel on alati suurim asjataja ja seltsiotsija. Mängivad üks temast vanem vene poiss ja vanaema omavahel palli, läheb Kaur padavai sinna vahele koeraks. Juhtub ta palli enda kätte saama, ei keelita enam keegi teda seda tagasi ka viskama, Kaur jalutab rõõmsalt teiste palliga oma teed.

Praegu aga naudin reedeõhtut. Mehe vanem poeg tuli üle tüki aja meile ja nad läksid mehega kinno Ämblikmehe uut filmi vaatama. Mul kaks last tuduvad, kodu läigib, lühike trenn hantlitega on tehtud ja tuju hea. Friikad ja lillakapsad ka kohe valmivad kuumaõhufritüüris. Käiski tilltoll! Arrivederci.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar