teisipäev, 27. jaanuar 2015

Reisiks valmis

Printisin eile oma lennuki- ja rongipileti välja ja astusin nendega raamatukogust välja vist küll ülisuure naeratusega näol. Siis kõndisin nendel lumistel tänavatel, värisesin külma käes ning mõtlesin: "Varsti ei ole ma enam siin külma käes..." Siis tuli mulle meelde, et London on arvatavasti sama külm, ainult mõjub veel rõskemalt, sest seal on nii niiske. 
Igatahes on mul enam-vähem kõik tehtud ja ma olen valmis. Tahan minna üheainsa kotiga, sest esiteks oleme me seal vaid kaks päeva ja teiseks ma vihkan asjade kaasatassimist. Kuid ma ei tea. Võib-olla ma peaks endale uue koti ostma. See tundub hädavajalik. Lähen õige ja vaatan täna.
Raha kavatsen ma vahetada minimaalselt ja hoopis igal pool kaardiga maksta. Ning teha umbes null pilti ja lihtsalt ringi vaadata, silmad pärani.


Eile oli bowling ka. Uskuge mind, et kõik mehed läksid närvi, kui ma teises mängus juhtima hakkasin, pomisesid endamisi: "See küll hea seis ei ole!" ja "Mida kuradit?"
Ma lihtsalt hakkasin lambist üleolevalt ütlema: "Ma lähen viskan nüüd straigi!" (ehk kõik kurikad maha) ja viskasingi. Endale oli ka üllatus. Siis ütlesin seda järgmine kord veel ja viskasin järgmine kord ka. Ja mõned korrad veel.
Selle peale hakkasid mehed kuidagi hästi agressiivselt veeretama. Lõpuks ma jagasin esimest-teist kohta, aga ma loen, et ma võitsin. Sest ma tahan.
(Tõe huvides olin ülejäänud mängudes kuskil lõpus.) Aga piljardis võitis samuti meie tiim. Ausalt, kui me lastega kunagi minipiljardit mängisime, siis me sellist reeglit küll ei teadnud, et musta palli peab lööma sinna vastasauku, kuhu sa oma viimase palli lõid. Meie veeretasime musta palli lihtsalt kuhu iganes. Kui mängida õigete reeglite järgi, siis võib sinna jukerdama jäädagi. Tegevust kogu päevaks, eriti kui kaks mängijat tahavad musta palli lüüa erinevatesse aukudesse ning nii kui sa selle enda jaoks sobivaks manööverdad, teeb teine mängija täpselt sama oma augu suhtes. Enamuse ajast sa selles lõpumängus lihtsalt püüad vastaseid blokkida, see on kõik.

Oh jumal, ma peaks tõesti voodist välja tulema. Kell on ainult umbes üks päeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar