laupäev, 3. jaanuar 2015

Kolmas jaanuar

Eile käisime värskelt kodumaale naasnud Polina ja Maarjaga Kapriisis istumas, kus meiega hiljem ka Tiina ühines. Sõin imehead seenerisotot ja me kõik nautisime hõõgveini.
Siis lasid Maarja ja Tiina jalga ning alles jäime vaid meie Polinaga. Kuna ma polnud aastaid Vilde kohvikus käinud, otsustasime sinna vaadata. Seal peaks olema allkorrusel mingi tervisekohvik, kuid see osutus 1.-4. jaanuar suletuks. Väike nõuanne kohvikupidajatele: ärge pange oma kohta lihtsalt lambikatel aegadel kinni! Pärast ei pruugi teisel ajal tekkida tahtmist sinna tšekkama minna, kas seekord on avatud. 
Ülemine korrus, kus on restoran, oli siiski lahti, ja seal oli väga hubane. Eriti mõnus oli rääkida meestest, juua lattet, süüa jäätist ja vaadata välja, kus sadas külma vihma. Restorani menüüd olid kavalalt kujundatud, esialgu ei leidnudki me neid üles, vaid vaatasime, et patakas ajalehti on leti peal. Alles siis, kui ettekandja meile lauda samad ajalehed tõi, lõime need lahti ja avastasime sealt seest menüüd. Nunnu.

Pärast oleksin tahtnud sünnipäevaks saadud kinkekaartide eest Kaupsis ja raamatupoes natuke šopata, aga oh üllatust, ma ei olnud neid üleüldse kodust kaasa võtnud. Dämit! Tšekkasime siis niisama Kaupsis ringi ja vaatasime ilusaid asju.
Täna leidsin oma kodulinnast poed, kus samuti need kinkekaardid kehtivad, ja saingi endale paar raamatut.

See Kivirähk on ikka jumala kiiksuga...Loen ja vangutan pead

Ja Shu'st sain teised talvesaapad. Avastasin, et iga päev üht ja sama paari kandes need kuigi kaua vastu ei pea, pealegi oleksid kenad ka siiski ühed kõrgema säärega ja vettpidavamad isendid. Ja konkreetselt esimesed saapad, mis mulle poodi sisse astudes silma hakkasid, ma ka ära võtsin! Proovisin jalga, vaatasin igaks juhuks poe üle, et midagi kahe silma vahele ei jääks, ja ostsin need esimesed ära. Nii kiiret saapaostu pole mul varem olnud.
Siis läksin välja, kus oli sadama hakanud mingit kahtlast külma lumesarnast ollust. Praegu olen küll teki alla peitunud ja soojas, aga õige varsti peaksin tööle minema, sest lubasin kolleegile õhtul tema eest olla. Hommikul, kui see sõnum mind äratas, polnud ma üldse rõõmus, aga et mitte ebasõbralik paista... 
Veel vähem tahan ma praegu kuskile välja minna, aga lubadus on lubadus!
 

Minu sünnipäevatort
 

2 kommentaari:

  1. Tal on seal viis õudusjuttu, mis ta kunagi tellimuse peale ühte kogumikku kirjutas :D Selle mõte oli muinasjutte väärastada.

    VastaKustuta