teisipäev, 5. juuli 2022

Kakaseiklused

Tööpäeval käidud ja olemine hea. Kuna viimane töötamine sellest jäi kahe nädala takka, siis praegu tundub, nagu käiksin tööl kahenädalase vahega üks või kaks päeva. "Täiuslik graafik," ütles mees kadedalt.

Mees tuli mulle tol õhtul vastu ja läksime Haabneeme randa. Nii kui kohale jõudsime ja nägin metsikut tuult, ei tahtnud ma isegi mitte autost väljuda. Korraga sain aru, et olen peale tööpäeva hoopis metsikult väsinud ja tahaksin hoopis koju - pärast päris pikka autosõitu ilusasse randa. Läksime siiski välja ja ma kõõritasin pirtsakalt rannavalve infotahvlit, mis teatas veesoojuseks 21. See on objektiivselt võttes väga hea ja soe ujumisvesi. Siiski ma sisse ei läinud, pugesin mehe kaissu ja vaatasin torssis näoga laineid. Mees ka siis ei läinud. Samas hakkas narr tunne, et sõitsime kohale ja nüüd ma jälle tujutsen. Sellest, et ma väsinud olen, oleksin võinud kohe autosse istudes teada anda... Mõtiskledes, kuidas mees mind üldse välja kannatab, ohkasin, võtsin oma asjad ning läksin siiski kabiini riideid vahetama, tuletades endale meelde, et elus tuleks võimalikult paljudele asjadele öelda: "Jah, palun!"

Nii kui laintesse sain, tuli arusaamine, et meeletult hea on. Vesi oli soe, lained möllasid nagu filmis "Interstellar" (noh, peaaegu nii) ja nendes loksumine oli väga lõõgastav ja värskendav ühteaegu. Väsimus kadus nagu peoga pühitud. Ujuda pea üldse ei saanudki, lainega tuli kindlasti kaasa hüpata. Mees oli pärast üle pea saanud lainega. Mul oli "algul ei saa vedama, pärast pidama": kuidagi ei tahtnud enam välja tulla. Lõpuks välja saades särasin üle näo.

Mees jutustas, et Kaur oli talle päeval teinud megakaka. Hakkasin seda kirjeldust kuuldes itsitama, tundes rõõmu, et see minu vahetuse ajal ei juhtunud. Laps oli teist päeva kakamata ja kui siis tuli, olevat tulnud viiepallisüsteemis üheksa! Sõidu ajal ja riidemähkmesse! Pabermähe hoiab asja tunduvalt rohkem koos ja selle saab pärast mugavalt ära visata, aga riidemähkmega on hoopis teine lugu. Sinna kaka kuidagi ei imendu, vaid suurem kogus tuleb tingimata üle ääre välja. Nii olevat koos olnud turvaiste autos, mehe pearätik, millega ta autot suures hädas kiiruga puhastas, ja pool kodu ka. 

"Algul puhastasin mähet kraanikaussi, aga see oli selline konsistents, et alla küll ei läinud. Siis kraapisin selle kõik kokku ja viskasin WC-potti, aga unustasin vee peale tõmmata ja siis oli see kõik sinna kleepunud," jutustas mees õlgu võdistades. Mina kõrval naersin suure häälega, kaka seiklused :D Muuseas täna on laps uuesti teist päeva kakamata, jumal hoidku nüüd mind. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar