neljapäev, 26. oktoober 2017

Läbi tuisu loengusse

Ärkasin täna vara, sest täna on mul Tallinna Ülikooli Avatud akadeemias jälle üks loeng. Need on parimad. Ma olen ennast terveks selle aasta loengusarjaks kirja pannud - igas kuus on üks. Need on täiesti tasuta, sa lähed kohale ja võtad kohvi ja näkse ja istud ilusti esimesse ritta maha nagu tubli koolilaps kunagi :D
Kõik, kus ma käinud olen, on huvitavad olnud.

Eelmine kord oli teema "Inimene kui bränd". Seal oli erakordselt palju osavõtjaid, kuna see pealkiri kõlas juba intrigeerivalt. See andis hästi palju mõtteainet. Koolitaja rääkis, kui tähtis on mulje, mille me endast jätame, kuvand. See aitab kaasa kõiges, mida me saavutada tahame. Kui näiteks tööl on edutamine ja ülemusel valida kaks suhteliselt võrdset kandidaati, siis eelistab ta seda, kes on rohkem silma paistnud, sõna võtnud, aktiivsem olnud. Ühesõnaga, kes on eelnevalt rohkem häält teinud. Tagasihoidlikkus ei vii kuhugi. 

Sotsiaalmeediast oli juttu - kuidas igaüks, kellel on kuskil konto ja kes sinna postitab, tegelikult loob oma brändi. Jätab endast teistele mingit kuvandit, ükskõik, kas ta ise sellest teadlik on või mitte.

Kõigil soovitati teha kaks nimekirja - üks oma tugevustest ja teine nõrkustest. "Ja millele te peaksite siis tähelepanu pöörama ja mida arendama hakkama?" küsis koolitaja. 
Selgus, et tugevusi. Et saada neis veelgi paremaks ja maksimeerida oma võimalusi neid rakendada. "Kui te hakkate veel oma nõrku külgi järele aitama, ei jää teil kõigeks aega ning teist võib parimal juhul saada igas mõttes keskpärane inimene."
Erandiks oli esinemisoskuste ning keeleoskuste arendamine, millega igal juhul tasuks tegeleda. 

"Ka minul on nõrkusi," ütles koolitaja. "Aga teate, mida mina nendega teen? Ma varjan neid!"

Kas ma olen oma nimekirja selle kuu aja jooksul ära teinud või vähemalt alustanud? Ei, muidugi mitte. Üheks mu nõrgaks küljeks on asjade edasilükkamine, peamiselt nendega alustamine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar