pühapäev, 15. oktoober 2017

*

Lugesin hommikul sellist uudist. Ajakirja Hustler omanik Larry Flynt pakub kuni kümme miljonit dollarit inimesele, kes annab talle Donald Trumpi kohta paljastavat infot, mis viiks Trumpi tagandamiseni.

Üleskutse ise ilmus Washington Postis reklaami kujul ning oli Delfi uudises ära toodud pildifailina. Ma tegin selle reklaami oma ekraanil suureks ja lugesin täies ulatuses läbi. Siis mõtlesin ma natuke.

Üldiselt on ju päris halvasti, et Trump üldse presidendiks sai. Aga selliseid asju juhtub. Shit happens. Mulle meeldib, kui inimesed näevad midagi, mis neile ei meeldi, mis on ohtlik ja halb, ja võtavad selle vastu miskit ette. Mulle meeldib, kui inimesed tunnetavad, et neist sõltub midagi. Kui nad tahavad kaasa rääkida.

Samal põhjusel ei ole mul mingit respekti nende vastu, kes valimas ei käi. Kas nad tunnevad end tõesti nii tähtsusetute mutukatena?

Seega jättis Flynti üleskutse mulle sügava mulje. Et ta vaatas ja leidis, et Trumpi näol pole enam tegu lihtsalt presidendipukki sattunud idioodiga, vaid ohtliku idioodiga, kes ei kõhkleks sugugi tagasi alustamast tuumasõda või seadma ohtu terve maailma kliimat, nagu ta Pariisi kliimaleppe puhul tegi. Üks nartsissistist ullike otsustab, et temale ja USA uhkusele see lepe ei sobi, ja põmm! hakkab vastu töötama paljude riikide aastatepikkusele üritusele hoida saastamist kontrolli all ja meie kõigi elukeskkonda jätkusuutlikuna.

Jah, on kuradima häbiasi, et maailma kõige mõjuvõimsamaks inimeseks on saanud täielik ullike, rassist ja šovinist. Aga Larry Flynt leidis, et see asjaolu pole enam lihtsalt piinlik, vaid kogu lugu on ohtlik. Ja otsustas mängu panna miljoneid dollareid isiklikku raha, et teha kõik, mis tema võimuses, et see inimene peatada.

Mulle avaldas see lihtsalt nii palju muljet.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar