neljapäev, 5. oktoober 2017

*

Kadrioru park on õhtuti nagu haldjamaa. Ma avastasin selle eile, kui peale Kumu dokumentaali koju kõndisin. Põõsastes on värvilised tuled ja tänavalampide valgus on nii mahe. Isegi purskkaevud on õhtul värvilised.
Kumu dokumentaal ise on päris tänuväärne üritus. Nii tore, et keegi viitsib selliseid asju korraldada. Eilne film oli ausalt öeldes küll igav - mul vajusid vahepeal silmad vägisi kinni - aga see ei tähenda, et ma kogu üritust ei hindaks. Ja järgmine kord tagasi ei läheks. 

Olen üritanud iga päev midagi sportlikku teha. Üleeile käisin ujumas. Seadsin sessiooni algul endale eesmärgi, mis oli palju kõrgem, kui ma tavaliselt jaksan ujuda. No minu jaoks ühe korraga läbimiseks ebareaalne. Aga bassein oli suhteliselt tühi ja ainsad kaks naist, kes veel minuga samal rajal ujusid, läksid täpselt samas tempos kui mina, mis tegi kogu asja väga mugavaks. Seda tuleb harva ette, et keegi minuga samas tempos on, sest ma olen päris aeglane. Igatahes, ma ei taha väita, et ma endale seatud eesmärgi läbisin, aga ma tegin natuke üle poole sellest, ja juba niimoodi ujusin palju rohkem kui tavaliselt.
Ma ei väsinud isegi korralikult ära! 
Paneb mõtlema sellest eesmärkide seadmise vajalikkusest...
Eile hommikul käisin jooksmas. Peale SEB sügisjooksu kummitab mul ikka vaikselt mõte hakatagi jooksmisega tegelema, sest see tunne rajal oli nii ebareaalselt hea. Päriselt olen peale seda jooksma jõudnud kahel korral, ja ma ei saa midagi teha - kui ma niisama omaette rajal jõlgun, ei meeldi mulle jooks kui spordiala. Ma väsin kohe ära, see on igav ja mul ei ole mingit motti. Mul on vist vaja ergutajaid raja äärde, et minust asja saaks :D
Aga vähemalt avastasin ühe pargi suht minu maja juures, mis on lihtsalt teisel pool. Ma ei lähe mitte kunagi sinna poole. Ma lähen kas randa või kesklinna. Ja see park on jumala suur ja ilus. Sinna lähen ma küll tagasi.

Ja täna hommikul tegin joogat. Jooga ja ujumine on miski, mis mulle tehes ka päriselt meeldivad. Need on rahulikud ja mõnusad. Sellest hoolimata kavatsen õhtupoolikul, kui koolituselt tulen, ikkagi veel ühe jooksutiiru teha. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar