teisipäev, 8. aprill 2014

Minu arvates on see ohtlik

Vaatasin eelmisel nädalal Pealtnägijast Lea Liitmaa lõiku ja mu nägu tõmbus üha rohkem krimpsu. Minu arvates on selline sõnum ohtlik. Esiteks, selgeltnägijad ja inglid ja muu parajama ei ole päris. Kui sul avastatakse vähk, siis on ülimalt oluline ennast päriselt ravida, mitte suurte sõrmuste ja musta silmameigiga nõidadelt seansse hakata võtma. Inimesed on selle tagajärjel ära surnud, et nad tavameditsiinist loobuvad ja nõidade juurde lähevad.
Seda kõike üleriigilises saates levitada on ohtlik. Proua sai terveks siiski tänu opile ja kiiritusravile, mida ta kalli raha eest Saksamaa erakliinikus endale lubada sai. Küsimusele, miks ta siis oma uskumuste kohaselt ainult alternatiivravile ei lootnud, vastas ta, et ei saanud riskida, ta lapsed on liiga väikesed. Samas lõigus väitis ta, et oli seda vähki endale ise soovinud, see oli väärtuslik õppetund ja ta ei oleks sellest mingi hinna eest loobunud. Nii et tegelikult küsisid sa endale selle ise? Panid ise oma lapsed olukorda, kus neil oli suur võimalus emast ilma jääda?
Vabandage mind, aga see on lihtsalt nii rumal.

Saate lõpus mainiti, et naiselt on varsti raamatut oodata. Väike meediakära, et müüginumbreid suurendada?

5 kommentaari:

  1. jaa, absoluutselt kahe käega poolt! millegipärast just selle nädala jooksul on eriti palju sellist para- ja pseudoteaduse jura igalt poolt peale tulnud. muide, tere, nimekaaslane :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. ;) Siis on sul eriti suurepärane nimi!
      Haha, vaatasin su esilehte ja nägin eile kirjutatud vaktsiiniteemalist postitust. Arva ära, kas ma eile staarblogija vastavat teemat lugedes ennast mitte seaks ei vihastanud? Meil on vaimne sünkroon :D

      Kustuta
    2. great minds think alike :D

      Kustuta
  2. Aga kas Liitmaa sõnum nii väga oligi, et kasutagem aga kõik posijate ja muu sellise abi ning eirakem tavameditsiini?
    Usun, et sellise diagnoosiga oleks patt tavameditsiini abi kõrvale lükata ja seda ta ju ei teinud. Vastupidi. Ja kuigi ma pean tunnistama, et vähi endale soovimine jms jutt on ikka äärmiselt kahtlane teooria, siis noppisin välja selle, et mitte ainult keha vaid ka vaim vajab sellisel raskel ajal turgutamist. Arstid ei võta sind kui tervikut, nemad on keskendunud vaid sinu füüsise parandamisele. Vaimselt saad sa toetuda vaid iseendale võttes siis appi kas kristallid või pendli või puude kallistamise. Halba sellega ju ometigi ei tee.
    Kurb, et inimesed on nii küünilised. Pole ma isegi patust puhas. Peatselt ilmuva raamatu promomise teema sellisel moel on kahtlane, aga kurat seda teab...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Väga sisukas kommentaar, aitäh :)
      Mul jah eluaeg see probleem olnud, et olen liiga küüniline. Muidu ma täiesti pooldan seda positiivset mõtlemist ja keha enesetervenduse teemat, näiteks platseeboefekt on väga huvitav nähtus. Ja ma olen alati arvanud, et igaühe enda kohustus on enda terve hoidmine, mitte peaasjalikult arstidele lootmine. Aga vat see "halba sellega ometi ei tee" on vastuoluline, sest vähi-situatsioonis võib just teha. "Vaimne guru" ütleb, et mine otsi see põhjus üles, MIKS sul see vähk on, vaata eelmisesse elusse vms, ja inimene jätab selle kõige sees kiiritusravile minemata, sest tahab teistsugust lähenemist.

      Kustuta