pühapäev, 30. aprill 2023

They see me rollin, they hatin

Käisime täna pikalt sõitmas. Sõime pühapäevahommikused pannkoogid ära, Iti söömisgraafik ja muud toimetused joondusid kuidagi nii ilusasti, et olime valmis kodunt välja astuma juba enne kümmet! Mina läksin kohe rooli, sealhulgas keerasin ka meie maja juurest Sõle tänavale ise välja, mida ma tükk aega keeldusin tegemast, sest Sõle tänav on üks kiirema liiklusega tänavaid Tallinnas ja vaja on ületada mitu sõidurada keset tihedat liiklusvoogu... kui keegi sind nõus vahele on laskma. Õnneks pühapäeva hommik on sellisteks õppesõitudeks ideaalne aeg, liiklus oli vaikne ning sain suurema kärata kena vasakpöörde teha. Nüüd olen kodu juurest välja sõitnud nii paremale kui vasakule ning just see vasakpööre oli minu jaoks suur eneseületus, sest tuleb ületada rohkem sõiduradasid.

Mees tahtis Laulasmaale sõita, et oma lapsepõlveradasid uudistada. Sinna me siis suundusime, mina roolis. Linn oli nii tühi ja maantee ka, sest kõik alles spattisid kodus. Väga meeldiv oli sõita. Läksime kulgesime Laulasmaal suvilarajoonis ja sõitsime mehe kunagise kodu eest mööda, siis võtsime suuna Keila poole. "See terve linn on 30 ala, siin pole mõtet kuskil üle kolmanda käigu panna," ütles mees. Käisime Keilas ka söömas ja tankimas. Koos läksime autost välja tankimist õppima ka. Ja siis tagasi Tallinna. Mehe peamine õpetussõna mulle on: "Gaasi, gaasi!" Ta alati tahab, et ma kiiremini läheksin. Üks kord sain šoki, kui ta palus mul kiirust hoopis vähendada. Aga kiita sain ka täna, et ilusti maanteel kimasin. Püüdsin 90 alas ilusti 90ga sõita... aga ei saa midagi parata, et natuke mugavamalt tunneksin end näiteks 80ga minnes, kui kedagi taga pole. Siiski ei ole hea endale seda külge harjutada, sest nii kui kedagi veel su taga liikleb, siis selline piirangust 10 kilti aeglasemalt sõit takistab ja ohustab liiklust.

Tunnen, kuidas see sõidukramp järjest väiksemaks hakkab minema. Sel nädalal oleme päris palju harjutamas saanud käia. Võtsin autokooli sõidutundidest natukeseks pausi, sest hakkas rahast kahju. Pigem harjutada suurem sõiduosavus külge lihtsalt meie igapäevaseid autoga käike tehes ise sõites ja siis võtta päris sõiduõpetajatega juurde nii vähe tunde, kui võimalik ja nii palju kui vajalik. Lihtsalt silme eest võtab mustaks seda hinnakirja vaadates. Kuna mul paketi miinimumtunnid on ära võetud ja nüüd võtan lisa, maksan juba 30 eurot 45 minuti eest ehk ühe topelttunni eest 60! See on lihtsalt uskumatult kirves. Ja ma reaalselt ei tunne, et õpiksin ühe sellise topelttunniga kunagi nii palju, kui näiteks mehega vähemat aega sõites. 

Mehe auto on näiteks lihtsalt niii mugav sõita. Sujuv ja võimas, hea siduriga. Autokooli omad sellega võrreldes mulle palju ebamugavamad. Ja mees on nii hea ja toetav ja kiidab alati, ehkki ma küll aru saan, et ta ilustab ja mul on veel palju harjutada. Aga ikkagi on selline suhtumine palju parem ja vot see aitab krambist üle saada ja edasi harjutada, mis omakorda tekitab vilumust. Autokoolis mu teine õpetaja, kellega proovisin, tekitas mulle sellise vastumeelsuse ja hirmu liiklusesse minna... olin enne ju mehega juba linnas sõitnud, aga peale neid tunde keeldusin uuesti liiklusesse minemast ja olin nõus sõitma vaid Paljassaares, kus liiklus sisuliselt puudub. Milline tagasiminek!

Ainus tee on lihtsalt sõita, sõita, sõita. Mitte jätta pausi sisse, muidu on p***es ka :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar