esmaspäev, 10. oktoober 2016

Mul kummitab Mozart

Pärast seda, kui üks mu sõber ütles, et peaksin rohkem midagi aktiivsemat tegema, vedasin ennast ujuma. Guugeldasin Tallinna ujulaid, mida on õnneks tõesti päris palju, ja leidsin Nõmme ujula. Läksin seda proovima sealsete soodsate hindade pärast. Kodulehelt avastasin ka, et just järgmisest päevast, st esimesest oktoobrist pidid nad hindu tõstma. Mis veel võiks olla parem päev proovimiseks?
Kohale jõudes selgus, et jõudsin sinna üldse parimal võimalikul hetkel, sest nad panid kolmekümnendal septembril ennast varem kinni. Mina olin kohal täpselt poolteist tundi enne sulgemist.

Üldiselt on tegemist ülinormaalse ujulaga. Rahvast oli tookord palju, aga see-eest ruumi ka täitsa kenasti ning ujudes seda olukorda ei tekkinud, et keegi oleks mulle või oleksin ise kellelegi käega virutanud. Lisaks avastasin, et ujulapileti sees on automaatselt saunad ka. Kohe eesruumis on täiesti korralik aurusaun ja tavaline saun. Seekord läks siis nii, et veetsin vähem aega vees ja rohkem saunades. Ma ei saa midagi teha, aurusaun on lihtsalt nii kaif asi.

Tegelikult ainus miinus, mis Nõmme ujulaga seoses minu jaoks esile kerkis, oli selle kaugus. Nõmme on Pelgurannast lihtsalt rämedalt kaugel, ei ole mõistlik tund aega ujuma sõita. Reaalselt need Tallinna vahemaad on hullumeelsed, kui mõelda, et Puhjast Tartu sõidab poole tunniga.

Aga kindlasti on mulle lähemal ka küllaga ujulaid, mida proovida.

Sellele järgneval päeval sõitsin vanaema juurde, kus me emaga tegime tavapärase akendepesu ja kardinavahetuse. Tegelikult oli seal üldse kõik päris must, sest vanaema on vana ja ei jõua enam hästi. Võtsime kõik pinnad üle, mis mõjus kummaliselt teraapiliselt. Olen üldse hakanud rohkem ka enda juures koristama, võtan kaks korda nädalas stabiilselt kõik üle. Siis ei jõua üldse nii mustaks minnagi - ja olgem ausad, mis see siis puhtaks teha ei ole? Mul on niii pisike korter.

Kuna peale koristamist hakkas meil emaga igav ja vanaema niikuinii väga palju suhelda praegusel ajal ei taha ega jõua, jalutasime alevisse ja istusime maha ainsasse kohta, mis avatud oli. Teenindaja oli hästi sõbralik ja valas meile iga kord liiga palju veini, millest ma hästi aru sain, sest meid treeniti eelmises töökohas hästi välja, kuidas täpselt näeb pokaalis välja kaksteist sentiliitrit veini. Veini nimelt mõõdikuga ei tohi valada, ja seepärast pidime vabal hetkel mõõdiku ja veega harjutama, kuni selgeks sai.
Seepärast oligi nii, et ühel hetkel sõidan vanaemale appi koristama ning teisel hetkel avastan, et maaan... I'm wasted! 
Yolo.

Järgmisel päeval sõitsin sealt otse Tartu, et Tiinaga kokku saada. Alati, kui ma kuhugi sõidan, püüan mitu asja ühildada ja mitut inimest korraga näha. Noh et kui sõidan Viljandisse, siis kindlasti Puhja ka... ja kui Lääne-Virumaale, siis juba Tartusse ka... Okei, see viimane pole kuigi loogiline, aga igal juhul oli mul vaba päev ja ma olin juba Tallinnast väljas, nii et miks mitte sealt edasi sõita.

Tiinaga suundusime Aurasse, nii et sain kirja mitu korda ujumist paari päeva jooksul. Mul tekkis jälle see aktiivse, sportliku inimese tunne, mis mul iga kord tekib, kui paar kiiremat liigutust teen. Aga pole nalja, töö juures on mitu inimest imestanud, kui palju ma korraga tõsta jaksan. Ma olen tugevam, kui välja paistan.

Ja okei, tegelikult ligunesime jälle suurema osa ajast mullivannis ja rääkisime oma elust, ja aurusime saunades. Aga mida mina teha saan, et aurusaun nii hea on? Ja ujusime ka tegelikult päris korralikult. 
"Mul kummitab üks Mozarti pala," ütles Tiina mullivannis intelligentselt ning ajas pea peenelt kuklasse. Mul ei olnud sellele midagi vastu panna. Mul kummitas sel ajal üks Britney pala.

Aurusaunas nägime üht maailma armsaimat last. See oli umbes üheaastane väike tüdruk oma emaga. Tiina naeratas lapsele ja laps naeris vastu ning hakkas temaga oma keeles rääkima. Lisaks olid ta emal käes ta papud, kõige armsamad pisikesed papud üldse. Üks papudest kukkus veel maha ja Tiina tõstis selle üles. Hiljem föönide juures tuli see ema oma beebit föönitama ning tüdruk protesteeris selle vastu valjusti.
No joke, ma rääkisin sellest beebist järgmisel päeval töö juures isegi M-ile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar