kolmapäev, 30. oktoober 2013

No sorrivaan, aga minu meelest on väga tõenäoline, et need McCannid püüavad varjata seda, et nende tütrega kogemata mingi õnnetus juhtus siis, kui nad tema järele ei vaadanud. Tüdruk sai õnnetult surma, vanemad paanitsesid ta surnukeha leides ja otsustasid mingi segase loo välja mõelda, et mitte hooletuse tõttu põhjustatud surma pärast oma teistest lastest ilma jääda ja vangi minna. Kõik muud variandid lihtsalt ei klapi ja see klapib väga hästi. Ainus, mis kogu loo juures vanemate versiooni kasuks räägib, on see, et nad ikka ja jälle seda lugu üles kisuvad ja sellest juttu teevad. Neile oleks ju palju lihtsam, kui kogu asi unustusehõlma vajuks. Aga ma tšekkasin nende Maddie leidmisele pühendatud kodukat ja seal müüvad nad rämedalt kaupa mäletage Maddie't sildiga: T-särgid, käepaelad, autokleepsud... Niisama raha saab ka annetada. Nad pidid rämeda nutsu olema kõige sellega kokku ajanud, ja mitte keegi ei tea öelda, palju fondi kogutud miljonitest läheb tegelikult tüdruku otsimisele ja palju "fondihoolduskuludeks".

Kõnekad faktid, mis ma internetist leidsin:

verekoerad leidsid laibalõhna ja verejälgi sealtsamast McCannide üüritud korterist sohva tagant, vanemate riidekapi nurgast, nende auto pagasnikust, tüdruku kaisuloomalt ja mitmelt ema riideesemelt. (Selle kaisulooma oli ema otsustanud kohe pärast Madeleine'i kadumist pesumasinasse torgata, tsipa imelik käitumine, aga koera ülitundlik nina leidis ka valgendaja lõhnale vaatamata surmalõhna üles.)

McCannid ja nende sõbrad muutsid korduvalt oma versiooni sellel õhtul juhtunust: kellaajad, laste kontrollimise sagedused... Nad püüavad vältida hooletusest rääkimist, sest tegelikult on seadusevastane majast välja minna ja oma väikesed lapsed järelevalveta magama jätta. Kui ühes intervjuus neilt küsiti, kas nad tunnevad ennast süüdi, et laste järele paremini ei vaadanud, siis nad vastasid, et eks alguses natuke süüdistasid küll, aga tegelikult arvavad, et see ikka ei ole selle röövimisega seotud. "Maddie röövimine on seotud teiste faktoritega."

Üks tore lõik ühest teisest intekast, kus neilt päriti, kas nad päevadel pärast lapse kadumist, kui politsei ja vabatahtlikud ümbruskonda läbi kammisid, ka ise mõtlesid, et võiks füüsiliselt välja minna ja otsida. Kate McCann vastas: "No...eks me...me püüdsime igati kaasa aidata tema leidmisele ja tegime kõik, mis meie võimuses... meil oli hästi palju abi ja me oleme väga tänulikud."
Kõike, välja arvatud ise tema otsimine. Meigib senssi, et sa ei viitsi end välja ajada, kui tead, et polegi kedagi enam leida...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar