esmaspäev, 20. aprill 2015

Raisatud päev

Pärast kahte pikka ja töist päeva õnnestus mul pühapäeval tõusta kella ühe paiku, aga see ei tähendanud veel, et ma üleval oleksin olnud. Lebotasin tükk aega voodis ja läksin oma toiduvarusid uurima, ainult selleks, et avastada, mul on kõik toit otsas. Nii kui ma paar päeva poes pole käinud, on mu varud ammendatud, sest ma ostan korraga vähe ja söön kohe kõik ära. Abi ei oleks korraga rohkem ostmisest, sest nagu elu on näidanud, siis sööksin ma veel rohkem ja ikkagi kõik ära.
Niisiis polnud mul banaane, polnud kohvi ega sihvkasid. Oli müslit, aga polnud piima selle söömiseks ega musta tee peale panemiseks. Tegin endale pahaselt paar sulajuustu ja kurgiga võileiba ja rohelise tee (õgh) ning lebotasin veel paar tundi, enne kui end kokku suutsin võtta ja kahekümne meetri kaugusel asuvasse Maximasse minna.

Umbes kell kuus tuli pähe mõte, et kuna sõbrannal on täna vaba päev nagu minulgi, siis on viimane aeg end üles ajada, enne kui kusagile istuma läheme. Panin juustesse kookosõli ja hakkasin koristama. Just siis, kui ma duši alt välja astusin, saabus sõbrannalt sõnum. Nii et ma olin oma arvestustes peaaegu täpne, ainult juuste kuivamise aja unustasin ära.
Ja siis oli kell äkki pool üks ja koju kõndides oli ikka veel oli nii külm, et ma igatsesin taga oma kindaid ja mütsi, mille olin koju jätnud, teeseldes, et on kevad.

Sõbranna läks vahepeal diibiks kätte. Liha süües ütles ta mõtlikult: "Kes küll leiutas liha?"
Ma küsisin ettevaatlikult: "Sa ikka tead, kust liha tuleb? Selverist riiuli pealt, eksju?"
See on sama hea, kui küsida: kes leiutas hundid.
"Ei, ma mõtlen, kes vaatas kunagi põrsast ja mõtles: sööks selle ära?"
Ma ei suutnud kuidagi suhestuda. Ega nad alguses vast mõelnudki, nad lihtsalt sõid. Mõtlemine on rohkem meie rida.

Teinekord rääkis sõbranna jutu sees: "Veel frigiidsetest asjadest: kas sa teadsid, et soomlased söövad friikaid maasikamoosiga?"
Peale maasikamoosi teemaga tutvumist uurisin ma: "Ee... kas sa ütlesid frigiidsed asjad? Sa... ikka tead, mida see tähendab?"
"Jaa. Frigiidne on nagu freaky."
Ma seletasin talle ära, mida see tegelikult tähendab, ta ei uskunud mind ja guugeldas, ning oli natuke aega mõõdukalt kohkunud, sest oli terve elu seda sõna friiki asemel kasutanud.
Ma olen nagu Superman, alati valmis appi tulema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar