pühapäev, 5. märts 2017

Eesti Laul

Mul kahjuks ei õnnestunud kuigipalju Eesti Laulu vaadata, sest ERR-i koduka otseülekanne kiilus pidevalt kinni. Ma üritasin aru saada, kas viga on neis või minu internetiühenduses, aga vist ikka oli neis, sest esiteks on mul kiire ühendus ja teiseks kirusid samal ajal Twitteris paljud välismaalased, et neil kiilub ülekanne samamoodi kinni. Vist oli huvi suurem, kui osati oodata, ja server ei pidanud vastu. 
Umbes poole pealt andsin siis alla ja panin kogu värgi üldse kinni. Aga nad laadisid oma kodukale suht kohe üles kõik Märdi ja Oti naljaklipid ja kõik laulud ka, nii et neid sai insta järele vaadata.

Märt ja Ott olid ikka oma sõiduvees ja nende reklaamid olid head. Twitteris imestas üks välismaalane, kas need klipid olid nüüd päris reklaam või nali :D Aga jah, kui nad võtavad ette, siis nad võtavad ette ikka väga ühiskondlikult suurtel teemadel. Niisama tilulilust nad vist enam nalja ei tee. Kuigi see Raadioreklaami sketš oli väga hea. Mõned teised, nagu Jahiturismi ja Maa õhu omad, võib-olla vähem õnnestunud.

Lauludest endist. Põhimõtteliselt ühtegi lemmikut mul polnud, aga klippe pärast järele vaadates leidsin, et Elina Born võiks ju minna. Tal oli päris okei laul. Esimese korraga küll meelde ei jäänud, aga teisel korral tundus juba kuulatav. Samuti on tal hea välimus ja ta oskab laval käituda ja laulab otse väga arvestatavalt.

Rasmus Rändvee laul oli ka üsna korralik. Mis minu jaoks olid aga kindlasti EI-EI, oli Kerli, Koit ja Laura, Liis Lemsalu ning Whogaux või kesiganes. Whogaux laul oli konkreetselt Chainsmokersi koopia. Jah, selline saund on praegu popp, aga sa ei saa teha lihtsalt ühe bändi laule järele ja ronida sellega lavale! See on lihtsalt tobe ja oli igale vähegi popmuusikaga kursis olevale inimesele kohe kuulda.
Liis Lemsalu vist väga kommentaare ei vaja. Kehv laul.
Kerli lauluga oli mul see teema, et tüdruk, millest see räägib? Mis kamarajura see on? Samuti polnud sellel eriti meloodiat ning seekord ei tundunud Kerli ka laivis väga hea. Ma olen muidu Kerli kontserdil käinud ja siis oli ta hea, aga seekord, vähemalt telehelis tundus ta laulmine tsipa mööda.

Ja Koit koos Lauraga... jälle kord üks Sven Lõhmus. See Sven Lõhmus, mis alati peab kompotti segatud olema. See laul, mille sõnad ei tähenda mitte midagi, aga mis on suhteliselt hästi produtseeritud ja rütmikas ning mida esitab tuntud laulja.
Minu jaoks on Lõhmuse laulud alati kuidagi hingetud. Nad ei kõneta mind. Nad on selline pop, mis peaks igaühele sobima, aga ei suuda selle tõttu midagi sügavamat kelleski tabada.
Või noh, tegelikult teen ma praegu Lõhmusele liiga. "Rändajad" oli ju ka tema laul, ja see oli hea ning sai vist kuuenda koha...
Seekord on asi minu jaoks ka Koidus ja Lauras kui esitajates. Kumbki pole minu lemmikinimene, nii et see ka kindlasti määrab minu hoiakut.

Ikkagi ühelt poolt hea, et ma Eesti Laulu laivis näha ei saanud, sest mul oleks olnud nii valus jälgida "Verona" võitmise protsessi :D Aga mis teha. Yolo.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar