pühapäev, 27. märts 2016

Elav surnu

Ma ei teadnud, et on võimalik olla nii väsinud, ilma et sa veel ümber kukuks. Läbisin tööl sellise maratoni, et ise ka ei usu. Kõigepealt kolmapäev, mis oli parajalt kiire. Siis neljapäeva õhtu, kui läksin töökaaslasele appi. Siis reede, mis oli suur reede ja, noh, tõeliselt suur. Päev otsa oli tramm. Mul polnud aega mitte midagi süüa. Mis süüa, aega polnud vetsuski käia.
Mingi hetk õhtul hakkas mul süsivesikute puudusest pea valutama, aga siis tuli mul meelde, et pole aega pead valutada, ja ma unustasin selle ära.

Laupäeval - vaiksel laupäeval - tundus meile mõlemale Natiga, et reedega võrreldes jumala vaikne. Jumala lebo. Kontrast eelmise päevaga oli lihtsalt nii suur. Siis hakkasime kassat lugema ja eos oli jumala hea kassa. Selline, mida me muidu loeks väga kiire päeva omaks.
Pärast seda hullu reedet oli meil kadunud igasugune oskus objektiivselt võrrelda. Või me olime lihtsalt nii karastunud.

Läksime eile öösel taksoga koju ja Nati andis taksojuhile juhised, kus peatuda.
"Ei no tore küll, aga mina siit taksost enam ei tõuse," ütlesin õndsa näoga, sest nii hea tunne oli istuda
"Ega mina ka vist mitte," nõustus Nati.
"Me jäämegi terveks ööks siia sõitma," unistasin ma. "Nati küsib klientidelt, kuhu sõita, ja mina arveldan rahaga. Ei, mina hoopis lobisen nendega."
"Taga on kaks kohta vaba, miks mitte," ütles vana vuntsidega taksojuht tšillilt.
"Sellest saab Viljandis ainukordne teenus," ütles Nati. "Sa kas ei sõida sellega enam kunagi või jääd kogu aeg ainult sellega sõitma."
Sealjuures naersime me hüsteeriliselt, sest kui sa oled nii väsinud, siis sa naerad kõige peale.
Eile me kas ainult naersime või siis juhtus, mida rohkem öö poole, mõlemal nii, et hoidsid rahatähte käes ja aju jooksis üleväsimusest kinni. Ei teadnud, mida sellega teha. Mida anda kliendile tagasi, mida panna oma kassasse või üldse tipitopsi. Vahepeal laenasin oma tipist münte, et kliendile tagasi anda, sest kassast said mündid otsa. Ja siis mõtlesin ma lihtsalt viis minutit järjest, mida ma kuskilt võtma pean, et kassa klapiks.

Aga väljas on kevad ja see on nii tore.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar