neljapäev, 6. jaanuar 2011

Ninaga tass

Kuidagi suutsin ma maniakaalselt klahve toksides arvuti ekraanipildi teistpidi keerata (pärast näitas, et 270 kraadi. Ja miks sa siis ei avanud Task Manageri??? Ma saaks sealt ju mõned protsessid kinni panna, et sa kiirem oleksid, sõbrake!). Õnneks ei heitnud ma meelt ega peksnud seda lolli looma, kuni ta armu oleks palunud, vaid tõelise profina guugeldasin probleemi ja sain looma korda. Kuigi sellise pildiga oli omamoodi huvitav. Oh, ma olen igasugu ribasid - tööriista- ja aadressiriba - ja kursorit ära kaotanud ja guugeldanud. Kuigi ma ei mäleta, kuidas ma ilma aadressiribata seda tegin. Minu meelest siis veel ei olnud seda väikest guugli akent seal üleval.

Sain oma esimese europalga ja valvsa väikese nirgina korrutasin selle numbri kohe 15,6466-ga läbi, et veenduda, et nad mulle tünga ei tee. Minu meelest ikka tegid...natuke. Parem natuke kui palju.


Raimond Kaugveri raamatu sain läbi... nime isegi ei mäleta, aga see oli nii hea! Ta on üks mu lemmikkirjanikest ja ma fännan teda. Huvitav, miks me eesti kirjanduses kunagi teda isegi ei maininud? Ei mäleta ma sealt ka selliseid nimesid nagu Ardi Liives ja Teet Kallas. Üldse olen paari viimase aastaga palju eesti raamatuid lugenud, sest kodus on suured riiulid neid täis (nõukaajal osteti raamatuid meetriga). Ja mujalt neist ei kuulekski, ainult siis, kui endal on kodus juba võtta. 

Ei, põhimõtteliselt kogu koolis läbivõetav eesti kirjanduse osa kuulub jäägitult mingitele dinosauruse-aegsetele Noor-Eesti luuletajatele ja AH sellele Tammsaarele. Issand jumal küll. Ma ei ole pärast keskat ühtegi Tammsaare raamatut enam kätte võtnud ega kavatse seda ka kunagi teha. See kraam on igav! Ja masendav! Kõik ainult tegid tööd ja peksid oma naisi ja jõid ja situsid kaevu(??) ja need on siis meie kirjanduse suurimad kangelased? Minule ei ütle nad midagi. Pealegi kirjutas ta võimatult tüütus stiilis ja üks lause oli pool lehekülge pikk. Ning kogu aeg vaheldusid mineviku- ja olevikuvorm. Umbes nagu: Pearu istub. Siis ta tõusis ja läks minema. Huhhh. Nad peaksid tõsiselt sellest mehest üle saama. Meil on nii palju kirjanikke, keda võiks samuti tutvustada ja kelle looming vääriks tähelepanu.


See selleks. Nüüd lähemalt sellest, et... ma viin oma saapad parandusse. Näeme!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar