esmaspäev, 2. märts 2015

Kas kookosrasv päästab maailma?

Ma olen juba terve igaviku tahtnud kookosrasva proovida, kuid ei ole seda kunagi millegipärast teinud. Kui ma kolm aastat tagasi ühes ökopoes töötasin, oli kookosrasv meie suurim hitt. See oli just moodi tulnud ja kõik küsisid seda. Ma õppisin kõik selle kasutusviisid pähe ja soovitasin seda alati, aga ise ikkagi ei leidnud mahti proovida.
Niisiis, väidetavalt pole kohta, kuhu kookosrasv ei sobiks. Seda võib määrida kehale, juustele maskiks, kasutada toidu sees, isegi meigieemaldajana ja putukahammustuste raviks.

Mina sattusin Kaubamaja ökoosakonnas kookosrasvale peale juhuslikult ja kaalusin kahe purgikese vahel. Üks maksis natuke rohkem ja teine natuke vähem, aga mõlemad olid ühtviisi külmpressitud. Lõpuks valisin kallima purgi, ainult sellepärast, et see oli ilusam. Ma ei saa ju oma köögiletile mingit koledat purki panna.





Ja kõrval on üks šampoon, samuti pärit Kaubamajast, mida Liis mulle soovitas, sest mu septembris ostetud eelmine šampoon on lõpuks otsa saanud. Uus šampoon pidi olema suht öko, kuigi ma olen selles osas alla andnud ja leidnud, et ökošampooni polegi olemas ning et nad kõik sisaldavad mingit jama ja kui tahad tõesti mahedat, siis pese sooda ja äädikaga.
Proovisin uut šampooni just esimest korda. Hm. Ta ei vahuta väga palju, mis on pluss, aga samas on tal liiga tugev lõhn - vist kõigist neist eeterlikest õlidest, mida ta sisaldab.

Kookosrasvast niipalju, et kõigepealt määrisin seda kehale, niisutaja eest. Teeb tõesti väga head tööd ja nahk oli pehme veel järgmiselgi päeval. Juustele tegin ka maski, mida tunnikese enne mahapesemist peal hoidsin. Tegi pehmeks küll, aga järgmisel päeval mingit efekti enam ei märganud. Ma arvan, et paar korda kuus võib seda maski siiski teha.
Lõhn on minu meelest kookosrasva parim omadus. Kookoselõhn on ju lihtsalt jumalik. Ja lisaks on ta väga hea huulepalsamina. Tõesti teeb huuled pehmeks ja lisaks annab läike ka. 
Nii et, ma ei tea, miks mitte. Parem tõesti kasutada looduslikke õlisid, kus ongi ainult üks koostisosa - see, millest ta pressitud on - kui igasuguseid kehaniisutajaid, mis võivad sisaldada kookost või mandlit või mida iganes, aga peale selle veel naftajääke ja palju muud ohtlikku.


Eile ostsin endale järjekordselt klaase, whiiiiiiiiii, mul on sõltuvus. Ja lahedaid küünlaid. Ja otsustasin millegipärast joonistama hakata, nii et joonistusploki ka.



Kui ma, joonistusplokk kaenla all, Rimist välja astusin, oli just hakanud vihma tibutama. Mida iganes.

1 kommentaar:

  1. Päästab igal juhul! Ma loen seda posti ehk viiendat korda, sest see nii kosutav :)

    VastaKustuta