reede, 17. detsember 2010

Puding

Istun siin ja lakin oma küüsi - kõiki, mis mul leiduvad, sest ma tean varasemast kogemusest, et kui mõned vahele jätta, siis nad solvuvad.

Homme lähen pulma, jeeeei! Ma pole kunagi pulmas käinud. Ja ma saan selga panna oma laheda viimati kaltsukast hangitud pluusi. See on nii nunnu! Kuigi suure dekolteega. Ma ei saa aru, miks kõigil mu ilusatel pluusidel on selline dekoltee, kuigi mul pole üldse rinda. Mõtlesin just, et nüüd muretsen endale eest kinnise, aga võta näpust. Nii ei läinud. Oh well.

Nii naljakas, kuidas koolis ja ülikoolis oli alati suur pikk pikkk vaheaeg ja sa said olla kodus jõulude ajal ja uusaastal ja nii edasi. Täiskasvanud inimeste elu seda ette ei näe. Sa saad oma riigipühad vabaks ja sellega on kõik. KUI ikka saad. Ei, nii lilleline kõik ei ole. Apteegist saan ma alati kõik riigipühad vabaks nagu peabki ja see on kena. Aga teisest poest - nad eeldavad vist, et ma rügan nagu lollakas. Miks nad arvavad, et kui ma olen koristaja, siis ma millegipärast jõulude ajal ei tahagi oma perega olla, vaid kuradi Sp*******i koristada? Juba töölepingu allkirjastamise ajal küsisin kontoris, kuidas riigipühadega on, ja nad ei osanud mulle vastata! Käskisid otsese ülemuse käest küsida. Tere tali, sa töötad seal aastaid ja ei tea, kas riigipühad on inimestele vabad või mitte. Küllap saavad need vabaks need, kes küsivad. Aga nädalavahetusel ma guugeldasin natuke ja mitte kuskil ei olnud öeldud, et osalise tööajaga töötajatele ei peaks vabade päevade õigus laienema. Nii ma siis ülemusele ütlesingi - et mul peaks automaatselt pühad vabad olema. Ja esimene jaanuar. Ta vaikis natuke üllatunult ja siis seletas, et ei ei, poodides see nii küll ei ole. 

Jaaa, ma saan aru, kui on mingi apteek või midagi (kuigi mind lasti apteegist ka vabaks!), aga kuradi spordipood? Isegi toidupoed peaks pühade ajal kinni olema. Meil kummardatakse liialt kasumit. Jõulude ajal peaksid kõik poed, ma ütlen kõik poed, olema kinni. Sest müüjad ja koristajad ja kõik muud asjamehed tahavad ka puhata. Inimestel ei pea olema õigust igal ajahetkel poest midagi kätte saada. Kui pood oleks kolm tundi keskpäeval lahti või midagi sellist, siis kõik kohaneksid ja leiaksid võimaluse nende paari tunni jooksul oma vajadused täita. Või eelmisel päeval. Viimasel minutil kinkide otsijatest ma üldse ei räägi. Nad on jõulude mõttest täiesti valesti aru saanud.

Igal juhul mu asendaja polevat huvitatud ei jõuludest ega üldse enam sellest kohast, kuna talle ei tasuvat ära üks päev nädalas seal käia. Tore küll. Aga ülemus lubas mulle uue asendaja leida. Või siis lisatasu maksta. Sellest, muide, varem juttu ei olnud. Arvatavasti oleks ta selle lihtsalt maksmata jätnud, kui ma oleks lambist jõulu ajal tööle kobinud.


Mind ajab see vihale, et mingi lambikas pood ei või paar päeva koristamata olla. Kui apteegist sain lisaks veel kolmekümne esimese (mis on ühtlasi minu sünnipäev) vabaks. Lihtsalt. Sest arvatavasti ma olen nii awesome.

Kui ma oleks president, siis ma paneks kõik poed pühade ajal kinni. Ja lõpp. Elu läheks ikka edasi, eks ju.

Mulle tuli eile "Kättemaksukontori" lõppu nähes meelde, kuidas ma unes nägin, et Märt Avandi oli Selveris kassapidajaks. Tahtsime tema kassasse minna, aga seal oli ilmatu suur järjekord! Nii me siis läksimegi mingi suvalise tšiki kassasse, kus oli ainult paar inimest. Kui sellest Tiinale jutustasin, küsis ta lootusrikkalt: "Mina ikka ootasin Avandi järjekorra ära, eks?"
"Ei, sa tulid minuga," vastasin ma jube õelalt.
Äkki see on mingi metafoor. Et kui tahad ilusat (ja muidu lahedat) meest saada, võta järjekorda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar