reede, 23. august 2024

Lasteaias eputamas

"Käisime lasteaias eputamas," rääkis Kaur eile. 

"Me käisime lasteaias õpetajatega tutvumas," parandasin. Oli eile selline pooletunnine sutsakas lasteaia rühmaruumis igale lapsele ette nähtud, et laps saaks õpetajatega tutvuda ja rühmaruumi näha, enne kui esmaspäeval lasteaiateekond päris lahti läheb.

Mul jäi eilsest käigust igatahes väga hea mulje. Helge isegi. Kõigepealt on tore näha, et Kaur tundub tõepoolest sotsiaalselt täitsa lasteaiavalmis. Astusime rühmaruumi, kus kolm õpetajat ees - ja Kaur sukeldus hetkegi kaotamata põrandale ning hakkas autodega mängima. Ta jõudis pool riiulit tühjaks kiskuda, ise vaimustunult hüüdes: "Oi, mis see on?" Mängis autodega, legolaual ning sõitis nukukäruga ringi. Iti, kelle ma ka kaasa olin võtnud, tundus samuti lasteaiateemat nautivat ja läks uudistas minikööki. Aga tema imbus ruttu minu sülle tagasi ja tahtis mängida pigem hästi minu ligidal.

Me õpetajatega käisime Kauri kohta täidetud ankeeti üle ja rääkisime Kaurist natuke lähemalt. Ta sai kiita ka, et räägib nii palju ja r-tähte ütleb väga selgelt. Nägin kõrvalt õpetajate positiivset muljet Kaurist ja mul tuli helge tunne sisse. Oli tunne, et vedas, laps saab heasse rühma ja heasse kohta. Et ta on seal hoitud.

Eks neil saab päriselus olema tegemist, Kauril on üht-teist õppida mänguasjade jagamise ja enda mitte kätega väljendamise poolest, aga mu lootus on, et ehk on ta lasteaias veidi vaoshoitum ja nii hullu ei pane kui kodus. Ikkagi võõrad tädid, neid peab ehk igaks juhuks kuulama.

Aga lasteaias vaatasime vannitoa ka üle ja Kaur otsustas selle sisse ka ristida ning kohe pissil ära käia. Asjatas ära, pesi armsalt madala kraanikausi juures ise käed ning õpetaja näitas talle ka nagisid, kuhu olid juba laste nimed kleebitud. Iga laps saab seal oma käteräti. Armas oli seal juba Kauri nime ees näha.

Kui meie pooltund läbi sai, läksime Kauri ja Itiga ka lasteaia õue uudistama. Seal oli üks teine, vanemate rühm parasjagu ees. Kaur liitus nendega hetkegi kaotamata. Kaks kaksikutest tüdrukut võtsid ta oma hoole alla ja vaidlesid veidi omavahel, kes saab titale puu otsast ploomi anda. Kaur võttis hoolikalt kõik vastu, mis talle pakuti.

Hommikul ärgates teatas Kaur esimese asjana: "Ma käisin eile lasteaias ja mul oli seal tore!"

Jäägugi nii...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar