esmaspäev, 12. august 2024

Anna käpad ka

Kaur mängib klotsidega ja laulab: "Mina olen Ott ja sina oled Ott, kahekesi astuvad Ott ja Kaur!" Viimast rida kordab ta neliteist korda, enne kui uuesti otsast peale hakkab. Ta üldse laulab viimasel ajal kogu aeg: mängides, tõuksiga sõites või riietudes. Lauludeks on vana aja eesti klassikud, mida me autosõitude juures taustaks oleme hakanud laskma. Megaarmas on, et lapsed kuulavad neidsamu laule, mida meiegi väiksena, ja laulavad kaasagi.

Ükspäev sõitis Kaur tõuksiga, meie Itiga käruga järel, ja üürgas kõigest kõrist: "Kopp, kopp, lahti tee, metsas kuri jahimees, jänes, tuppa tule sa, anna käpad kaaaaaa!" Selle juures jõudsime ümber nurga ja avastasime seal taga seisnud mehe, kes endamisi muheles.

Teine kord sõitis Kaur meie ees ja üks vastu tulnud vanem naine küsis mult: "See on teil tõeline jutupaunik, on ju?" Lihtsalt vastu tulnud inimene saab ka aru... Kaur on üks nendest lastest, kes suvalisele inimesele mänguväljakul hakkab rääkima, mis ta täna tegi ja mis ta eile tegi ja kus ta eelmisel nädalal käis.

Iti ka joriseb natuke lauludele kaasa. "Kopp-kopp" oskab temagi öelda ning üht-teist veel. Eile ütles ta näiteks hästi selgelt "kajakad", viidates põllule meie aia taga, mis praegu kajakatest valge. Iti oskab ka paljude asjade peale raputada pead ja öelda selgelt: "Ei!", Kauriga mänguasjade pärast jageledes on välja tulnud ka: "Minu oma!" ja "Ei tule!"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar