reede, 23. august 2024

Laulud suul

Istusin Iti voodi juures kušetil ja ootasin, et ta lõunaunele jääks. Iti lesis, keerutas end ringi ja laulis: "Oi-oi-oi, ai-ai-ai..." Kes meie repertuaari ei tea, võiks arvata, et Iti kurdab valu, aga tegelikult laulis ta hoopis "Rongisõidu" laulu. Tal teiste sõnade jaoks veel vanust napib, aga aietada ikka saab.

Oi-oi-oi, ai-ai-ai, mis siis sellest rongist sai...

Nüüd kostis Iti poolt voodist vaikset jorinat: "Maie pai, Maie paiii..." Ta laulis nüüd "Kiisu läks kõndima" laulu, kus on rida:

Mütsi mul tegi siis Maieke pai, Maieke pai, Maieke pai.

Meil on suur lauluperekond. Mina ise olen eluaeg endamisi alati midagi ümisenud. Kui ma olen ärkvelolekus, siis ma suure osa ajast laulan mingit laulu tegevuste taustaks, ja see on lastele ka külge hakanud. Kauri repertuaar on juba üpris lai, tema laulab igapäevaselt segu vist kümne laulu meeldejäävamatest kohtadest. Kõik on lastelaulud ning enamasti läheb sõnade juures midagi naljakalt sassi, aga see teeb asja ainult armsamaks.

Täna hommikul, kui kööki korda tegin, nõudis Kaur endale ka käsna ja hakkas kraanikausi kõrvalt küürima. Ise ümises mõtlikult: "Roheline... on taeva värv."

"Sinine on ikka taeva värv," ütlesin ma kõrvalt.

"Ei, roheline."

Kauriga vaielda või vasikaga võidu joosta... Jäi nii, et nüüdsest on roheline taeva värv.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar