laupäev, 5. mai 2012

Suurim täiskuu



Pühapäeval pidi taevas nägema selle aasta lopsakaimat täiskuud. Tänanegi oli väga kobe ja kui ta homseks veel paar kraadi paisub, siis... seda parem. Kuigi ema ütleb alati, et täiskuu ajal pidid inimesed lollusi tegema. Loodan, et homme siis midagi väga lolli ette ei võta. Kuigi mis võimalust mul selleks oleks? Kavatsen päeva töööööööl passida.


Jube pikk nädal on olnud. Pikk nädal ehk siis viis päeva tööl, kaks vaba. Seda on tunda ka, olen nii väsinud. Aga ma ei tea, kas just tööst või millestki muust... kõigest vist. Suht kõik on metsas praegu. Ülemust tüütasin ka oma tujutsemisega (sest kui mul on halb, peab kõigil halb olema... kahjuks) ja ma ei osanud pärimisele vastata, milles asi. "Kõiges, noh."

Mul on tunne, et pärismaailmas inimesed naeratavad ja püüavad ikka kuidagi olla ja üldse käituvad kuidagi täiskasvanulikumalt. Ma ei oska... Ma ei kasva kunagi suureks.

Kui juba kaks päeva täielik nõmekas on peal olnud, siis kolmandal ka vist ei pääse. Nii et ootan huviga homset.


Igatahes ma tean, miks ma selline neeger olen: see tuleb pärilikkusest. Fakt on fakt. Ema helistab mulle ja esimene asi, mida ma vastu võttes kuulen, on riiakas: "Niimoodi töö ajal siis lobisetaksegi?"

Kusjuures selle vastu võtmiseks pidin veel käeviipega kliendi eemale peletama. Tõsiselt, mitte siiski normaalse kliendi, vaid mingi neoonkollast dressikat kandva vihase mehe, kes seletas, et lääne kaubandus ja juudid on maasikad ja tomatid ära rikkunud, kõik on plastmass ja väetis ja me kõik sureme!
"Mis lääne kaubandus?" vihastasin ma. "Tomatid on Eestist."
Ja üleüldse, juudid? Ime, et vabamüürlasi veel ei maininud.



Nägin peaministrit. "Kus ta turvamees on?" küsisin oma turvamehelt (ei, mingilt suvakalt, kes leti kõrval passis). "Ta ei või kunagi üksi liikuda."
"Ta on täitsa üksi," kehitas turvakas õlgu.
Näitasin teisele korrusele. "Raudselt kuskil seal üleval on snaiper ja jälgib praegu, ning kui keegi midagi üritab, siis kõmmm!"
Selle peale nägin, et mingi mees muigab ja vaatab mind, endal kuular kõrvas. See oli siis too päris turvamees, kes oli märkamatult teisele poole letti siginenud.
Siis jäin vait. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar