kolmapäev, 23. mai 2012

Arigato


Vastuolu. Hommikul oli nii soe, läksin pool tundi liiga vara kodust välja ning laotasin ennast terviserajal asuval väikesel "jõusaali" alal laiali. Seal on igasugused puust trenažöörid, pildid ka juures, kuidas neid peaks kasutama. Mina olen ainult ehtsaid trenažööre kasutanud ning arvan, et puit ei mõika päris nii hästi. Sel juhul on nad pigem nagu suvalised latid ning samasuguseid harjutusi võib tavalise pargipingi peal ka teha... Kui just imelik ei hakka. Igal juhul kõlbavad sellised asjandused suurepäraselt ka lebotamiseks, päikesevõtmiseks ja raamatu lugemiseks. Möödaveerev vanem härrasmees soovis muiates jõudu. Ongi, lugemiseks on ka jõudu vaja ja aju peab ka vahel treenima!

Tegelikult oli see mingi ingliskeelne naistekas, absoluutselt mitte midagi tarka, ning aju treenimise kohta piisab, kui märkida, et teen raha tagasi andes ka kõige lihtsamad tehted kalkulaatoriga.

Vastuolu seisneb selles, et õhtul välja astudes oli muutunud kuradi külmaks, mõtlesin, et külmetan oma kannikad ära!


Tuttavad poiss & tüdruk tšillisid pool tundi minu juures, mille jooksul märkasin kolm korda, kuidas tüdruk mu lühikeses seelikus jalgu tšekkis, ning poiss mitte kordagi. Tegelikult ma ise väga pooldan seda teesi, et naised riietuvad teiste naiste jaoks. Mehed nagunii ei pane tähele, mis sul seljas on, nad panevad tähele, mida sul seljas ei ole, ehk siis vabasid pindu. Aga isiklikult tšekkan ikka alati ilusaid tüdrukuid ja vaatan teinekord päris pikalt järgi, mõtlen nende outfitide üle, a la "muidu kohutav, aga kingad on jumala asjalikud", või "ta võiks ehtne püss olla, kui ainult niimoodi riides ei käiks", ja päris tihti: "eesti naised on kokkuvõttes ikka jõhkrad püssid". Eriti märkan pikki jalgu ja peenikest pihta, see tõmbab minu tähelepanu. Ma ei tea, kas kõik naised on nagu mina, kuid arvatavasti ilu on universaalne ning igaüks ikka paneb üht-teist tähele, sõltumata siis soost.

Igatahes teiste tšekkimisest veel niipalju, et üldiselt teevad naised seda natuke varjatumalt kui mehed. Tavaliselt on mehed ikka väga läbinähtavad. Konkreetselt pea vajub küljele ja silmad uurivad su jalgu, vaata et veel omaenese omade otsa ei komista. Eriti vanemad mehed teevad seda. Natuke imelik, kui ta läheb koos naisega mööda ja siis niimoodi... Mind tema naisena see küll häiriks.


"Boooooooored," ütlesin.
"Tee leti taga saltosid," soovitasid tuttav poiss, tüdruk ja keegi nende sõber.
"Ma ei saa, mul on seelik."
"Ma ei näe siin mingit probleemi," muutus nimetu sõber kohe eriti rõõmsaks.
:D



Üks jaapanlane ostis maasusid. "Arigato," ütles ta, "see tähendab jaapani keeles aitäh."
"Ma tean," vastasin. "Ma tean veel gomenasai'd ka."
Jaapanlane muutus jumala rõõmsaks ja hakkas pikalt jaapani keeles vadistama. Pidin käsi laiutama: "Rohkem ei oska ma midagi."
Jaapanlase tuju oli ikkagi jumala tšill ning ära minnes kordas ta: "Arigato, arigato, sayonara."
Näed siis, kuidas tänu ühele Tatu laulule võib kellelgi tuju heaks teha.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar