kolmapäev, 19. juuni 2024

Tahan kooli

Hästi mõnus lõunatund on. Meil oli vihmaõnn nagu meil tihti on, ehk mänguväljakult tulles ja just koju jõudes tundsime esimesi piiskasid põsel. Täpselt saime mängimas ära käia ja siis oli juba õdus tuppa minna, lõunat süüa ja lastel päevaunele pugeda. Nad jäävad sombuse ilmaga veidi kiiremini magama kui muidu. Mul siin nii mahe nüüd vihmaladinat kuulata ja kohvi juua.

Iti jalutab nüüd õues veidi ise, käru kõrval. Ta hoiab head tempot ja püsib ilusamini kõnnitee raamides kui Kaur :D Kaur paneb tihti laiska ja küsib kärusse, ehkki ma teda küll püüan keelitada kas kõndima või tõuksima. Aga miks jala peaks kõmpima, kui taksoga saab, onju... Siis on veits pull vaadata, kui Iti jalutab ja Kaur kärus on.

Kauri kõne areneb astronoomilise kiirusega. Ta ütles täna sellise lause: "Iti, tule siia meie juurde joonistama...koos!" Hästi pikk ja rikkalik lause. Umbes eile ilmusid Kauri kõnesse ka küsimused. Vaatasime koos filmi "Tõlkes kaduma läinud" (suur erandjuhus, kui ta ekraani näeb, aga ta ei maganud eile lõunat ning ma ei suutnud midagi muud teha kui see aeg lesida ja telks käima panna). Kaur küsis: "Mis tädi teeb?" Märkasin, et käesolev stseen oli lastele sobimatu ja ma ei tahtnud üldsegi seletada, mis tädi teeb, kerisin hoopis stseeni edasi.

Siis pani Kaur iga natukese aja tagant filmi pausile, pomisedes: "Panen korraks pausile." Siis vajutas ta eiteakuhu, aga korraga oli "Tõlkes kaduma läinud" ekraanilt kaduma läinud, telekas ilutses hoopis džungel ja valjud ahvid. Kaur pani eiteakust ahvid käima:D Ise oli üpris ehmunud, aga eks me siis vaatasime paar minutit ahve ja itsitasime nende suuri käsi ning imetlesime pisikesi ahvibeebisid, kuni ma alla andsin ja teleka kinni panin.

Mees arvas, et Kaur vajutas puldil Youtube'i otsenuppu, kus tal viimati vist mingi looduskanal oli lahti jäänud.

Eks ahvike leiab igalt poolt omasugused üles.

Kauril on ka suur tung juba kooli minna. Iga päev seletab ta: "Ma tahan kooli minna! Panen kiivri pähe, tõuksiga sõidan. Pargin sinna."

"Mitme aasta pärast sa kooli lähed?" küsisin täna.

"Viie..." Viie jah :D Aega veel on. Enne alustab ta sügisel hoopis lasteaiaga.

Ja veel on Kauris suur abipolitseiniku geen. Igal ajahetkel on ta valmis Itit talitsema ja manitsema, millest ma aru saan, et ahhaa, Kaur teab küll reegleid! Ta lihtsalt ise ei järgi neid. Aga teoorias on kõva vend.

"Veel paprikakoosi," ütles Kaur lõuna ajal armsasti (tema sõna kuivatatud aprikoosi kohta).

"Okei, ühe veel saad ja siis on kõik."

"Kaks," ütles Kaur ja keeras pea viltu.

Hakkasin naerma. "Okei, saad kaks, et oskasid nii hästi tingida. Aga siis on lõuna läbi."

Kaur võttis oma aprikoosid ja ütles Itile rangelt: "Iti, emme pane sulle rohkem, täitsa piisab." 

Iti sõi rahulikult ja polnud midagi küsinudki:D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar