laupäev, 15. juuni 2024

Potitreening kahe lapsega korraga

Ma vahel omadega nii läbi, et kohe olen. Palusin mehelt endale pühapäeva vabaks, et linna minna ja lihtsalt olla. Lihtsalt üksi. Ma nii vajan seda üksiolemise aega, et kohvikus käia, kinos midagi vaadata ja mõnes kaltsukas ringi sobrada (ma ei ostle enam ühele, vaid kolmele! Kaks marakratti vajavad ka riideid ja kellegi suurusele leidub ju alati midagi vahvat!). Nii tore, et saan minna, ja loodetavasti siis olen uuel nädalal jälle veidi rahulikum ema.

Potitreening võtab veidi närvirakke enda alla. Kauriga on muidu hästi ja laps mähkmevaba, kui välja arvata uneajad. Vahepeal oli ta juba lõunaune ajal ka päevi kuiv, nii et hakkasin talle ainult aluspükse jalga panema, aga siis ta hakkas ikka regulaarselt sel ajal pissima ja kopp sai ette sellest pidevast pesupesemisest. Kui kaks päeva suudan ära pesta kogu Kauri voodipesu ja kaisukaru, siis kolmandal päeval löön ikka käega ja panen lõunaune ajaks mähkme alla. Eks kui ta mõned päevad jälle kuiv püsib, siis proovin uuesti.

Aga Iti võiks minu nägemuse järgi ka vaikselt mähkmevabaks saada. Tal käib see asi lainetena. Vahepeal tegi juba päevas mitu-mitu korda pissisid-kakasid potti...praegu on hea, kui ühe saab. Nii palju paneme teda potile, aga ta ei tee sinna midagi, teeb mähkmesse minut peale selle alla saamist. No mis sa teed, vägisi ju ei sunni. Lihtsalt endal on kahju sellest ressursist, mis kulub mähkmete pesemisele, või siis, kui riidemähkud on kõik mustad, pabermähkmetele.

Paar nädalat tagasi kandis Iti õhtustel tundidel enne magamaminekut juba aluspükse ja oli pool tundi või tund lausa kuiv. See tundus suure võiduna, aga praeguseks on seis jälle selline, et ta pissib minut aega peale aluspükste jalga saamist kõik täis. Siis pole pesta vaja ainult märjad riided, vaid õnnetumal juhul ka vaipasid, kui seal peal juhtus olema. Üks kord vahetad ära ja paned uued aluspüksid ja riided, kaks korda vahetad...peale kolmandat lööd ikka käega ja paned mähkme alla, sest no kaua sa jaksad.

Aga samas ei saa unustada, et meie kõik olime selles vanuses juba mähkmevabad! Inimene on selleks aasta ja kahekuuselt absoluutselt võimeline, asi on vaid järjekindluses vanema poolt.

Eks katsun enda pesumägesid vähendada ja kui pesukorv jälle piisavalt tühi on, siis jätan uuesti mähkmed ära. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar