kolmapäev, 28. september 2011

Lihtsalt mõnus kolmapäeva õhtu

Mind ajab julmalt närvi see uus asi, mida Google nüüd teeb: kui sa oma otsisõna sisse toksid, siis ta paneb selle otsingusse pärast igat tähte, mis sa lisad. Julmalt närvi. Ma tahan lihtsalt trükkida! Kas see peaks säästma murdosa sekundi minu aega, kui ma ei peagi enterit vajutama? See ajab mind hoopis segadusse!


Päev algas hästi: mulle ei antudki kassat. Mis tähendab suht-koht tšillimat elu. Siis saabus massöör. Küll mul veab, et olen sattunud tööl olema mõlemal päeval, mis ta meie juures on käinud. Niii mõnus! Ma küsisin temalt uuesti, mis selle tehnika nimetus on, mida ta praktiseerib (ei ole kiropraktika!), aga jälle ei jäänud mulle meelde. Ainult see meenub, et y-tähega algas. Ning see koht, kui ta põlvedega mu selja peal tallus, oli julmalt valus.
Lõpuks ütles ta, et sai mul selja ilusti paika. "Suur tänu," ütlesin õndsalt. "Kahju, et pean kohe jälle raskeid piimakaste tõstma minema." 
"Oi, oleks hea, kui sa seda küll praegu ei teeks," ehmus massöör. "Või ma saan aru, et keegi peab seda ju tegema, aga..."
Hiljem üks töökaaslane ka ütles, et vaene Anne-Mai, kui ta neid piimakaste tõstma peab. Need on ropult rasked. Ma mõtlen alati, et venitan endal midagi ära. See pole üleüldsegi naistetöö. Sellepärast püüan sellest alati kõrvale vingerdada, kui saan. Aga alati ei õnnestu.
Ma arvan, et praeguseks olen jälle midagi paigast tõmmanud. Aga vähemalt hetkeks oli korras. Kas pole tore?


Kehtib selline printsiip, et sul pole kunagi vihmavarju, kui seda vaja oleks. (Ilusate ilmadega võid seda kaasas tassida, palju kulub. Kasutult kaasa võetud kordade arv on võrdeline vihmavarju suurusega ja sellega, kui tüütu seda kanda on.) Sellepärast sain ma ka töölt tulles märjaks nagu kassipoeg. Aga kui mõnus oli jõuda koju: riided kuivama, midagi pehmet ja mõnusat selga, pleedi alla, tuled põlema, tee, grillsaiad väikse võiga, mõnus saiaküpsetusaroom toas, raamat... Oi, kui mõnus. Mm.


Rammestus on kontides, aga ei heida praegu magama, sest muidu ei saa öösel und. Ma suudan seda. Ma suudan!!
Umbes nii vist motiveerivad ennast tippsportlased. Ma saan juba aru, mida nad tunnevad. Ehkki dopingut ma ei ole võtnud. 
"Mina ka mitte," ütleb Veerpalu suurte, siirate silmadega.
"Jah, me usume sind..."

2 kommentaari:

  1. Et sind Google enam teinekord närvi ei ajaks, siis Google avalehel üleval paremas servas on väike ümmargune mutter, kliki seal peal ja vali "Search settings", ette tulev lehekülg keri kohani "Google Instant", kus vali "Do not use Google Instant". Ja ongi kõik ainult iidselt manuaalne :)

    VastaKustuta