kolmapäev, 1. august 2012


Tänane hommik ja ühtlasi august algas sajuga. Sellest polnud midagi, sai kanda uusi teksasid ja pikemat pluusi ja bussiga tööle minna ja bussis veel raamatut lugeda (õndsus!). Ja kuna ma saabusin varem, siin isegi hommikust süüa.

Pluss tänane sadu näitas mu eilset päikeselist, kuuuma vaba päeva seitsmeteist protsendi võrra paremas valguses. Ma nautisin iga minutit sellest, kiikusin Emajõe ääres pinkidel ja lugesin üht Sophie Kinsella raamatut. Võib-olla neljandat korda. Sophie Kinsella on mu lemmik, mis kergemasse kirjandusse puutub. Vahepeal kiikasin kahtlustavalt ümberringi, kas ma julgen minna Konsumisse jäätise ja jäätee järgi (nii palju jäääääääga algavaid sõnu) või jään (ha) oma kohast ilma. Kõik ründasid neid pinke nagu raisakullid lehmakorjust. Ilma jäin jah, ja pidin ilma kiiguta pingi võtma. Nuuks. Kõrval laulis kimp teismelisi spontaalselt Eurovisiooni-Euphoriat. Näete siis, rõõmsad inimesed. Mitte keegi pole reserveeritud. Suvi ju.
Pärast läksin ujuma. Vesi oli soe. Mulle tuli kohe meelde, millepärast ma alati ujuma tahan minna. Sest see paganama ruulib.

Läksin autost mööda (juhtub vahel). Tagaistmel istus väike armas nelja-aastane poiss. Ma naeratasin talle, ja vastuseks kummardus ta akna juurde ja vaatas pikalt mu kõrgekingastatud lühikestes pükstes jalgu. Läksin hämmastunult edasi. Kas see nelja-aastane just tšekkas mind? Kui vanalt nad alustavad?
Täna poes ka oli kärus pisike blond poiss, vingerdas seal ringi ja oli jube armas, minema veeredes teatas: "Tädi varbad!"
"Jajah, sul on ka varbad," tähendas ta ema. Ma vaatasin alla oma värviliste varbaküünte poole. Väikestel poistel on ilmselt mingi värk jalgadega.
Ma ei mäleta, millal viimati sõrmeküüsi lakkisin, tahan neil natuke tervemaks lasta kasvada, aga varbaküüned on mul alati värvitud. Peavad olema. Euronõuded.

Teisest autost mööda minnes (jälle juhtus) nägin rooli taga kassi. What is this rumpus? mõtlesin, they let anyone drive these days. Auto oli pargitud, ma igaks juhuks täpsustan. Kass kõõlus seal esiistme peal, suu lahti, võib-olla mäugus, sest tal oli palav, aga võib-olla ütles kassikeeles: "Hüppa peale! Kuhu sa minna tahad?"
Ma loodan, et ta omanikud varsti tulid, sest muidu sai ta seal kuumarabanduse. Aga auto seisis ehituspoe ees, ja tapeeti on võimatu kiiresti valida :(

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar