kolmapäev, 8. august 2012

Krnmr

Esimesel Tartuffi õhtul olin ka mina Oma Annemainduses esindatud. Sain isegi istuma nagu tsiviliseeritud inimene, sest teised olid kohta hoidnud. Muidu poleks ilma pealgi saanud. (Tuli meelde kahe aasta tagune Tartuff, kus me Heleniga maas asfaldil istusime ja ikka oli vahva!) Meil vedas ilmaga: oli soe ja mahe, sume on see sõna, ja sadas ainult NATUKE. Ekraanil oli "Vuosaari", üks lõpp-melanhoolne soome film, mida meil juba ammu reklaamiti Lenna alastistseeniga. Ei, Lenna oli lahe. Kõige ilusam naine seal. Mitte et palju valida oleks olnud. Ma mõtlesin ekraani jõllitades, et Hollywood on meid ilusate näitlejatega liiga ära hellitanud. Nii et kui vaatad mõnda sellist soomekat, siis tekib mis-mõttes-reaktsioon: kus kõik ilusad inimesed on?? Vähemalt minul tekkis. Millegipärast tahaks näha ekraanil midagi päriselust paremat, eks ju...
Aga filmi lõpp mulle meeldis. Mõned lood lõppesid hästi, mõned halvasti. Just nagu eluski. Või lõppevad elus kõik halvasti?
Liiga palju ropendamist oli ka, ja just üks ja sama naiste kehaosa tähistav sõna... režisööril sai vist fantaasia otsa ja ta käskis näitlejaid: "Karju nüüd täiega! Vihasemalt, rohkem! No oma kümme korda veel, siis peaks purgis olema!"
Igatahes. Mulle Tartuff meeldib, kuigi karta, et rohkem sinna ei jõua. Filmid ei olegi nii tähtsad kui just see suveõhtu ja kõik need inimesed üheskoos, mõned seisavad terve aja või istuvad kusiganes või kõõluvad platsiäärsete majade akendel, jalad üle aknapleki, ja suitsetavad... Mõnus!

Varsti vaba, siis Heleni poole. Püüame naabreid mitte väga välja vihastada, et jälle politseid ei kutsutaks ega midagi. Samas siis me saame jälle teeselda, et kedagi ei ole kodus, kui naaber kopsib... kuigi sõna otseses mõttes hirm on ka, sest päris vihaselt kopsitakse mõnikord. Nagu loodad vaikselt, et tal kirvest ega muud väga vihast atribuutikat kodus pole.

Peopesa sügeleb. Ma ei saa aru, milles asi? Nõutu. Peopesa sügelemine tähendab, et saad raha (või peksa),  aga mina juba sain palka. Mis, kas tõesti saan veel? Oo.


Avalda...postitus...Klikk. Tehtud! Jälle üks asi, mis võidukalt lõpule viidud! Jälle üks paljudest... mõnest.... igatahes, pole oluline.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar