teisipäev, 22. august 2023

Varastatud asi maitseb kõige magusamini

Käisin massaažis. Mees ise täna küsis, kas tahan minna, viis mu kohale ning sõitis tund aega lastega ringi, kuni ma mõnulesin. Enne luges veel sõnad peale, et ma ei laseks teha mingit kohta, mis mulle ei meeldi, vaid saaksin, mida tahaksin. Ma mõnikord tulen massaažist veidi pahuralt välja, muljega, et massöörid tahavad teha su keha peal mingit oma kava ning ei ole kuigi huvitatud erisoovide täitmisest või palvest mingit ala mitte puutuda.

Igatahes lasin massööril ilusasti oma kava teha, ainult ütlesin, kui mul valus või kõdi oli kuskilt, ja ta tegi sealt siis õrnemalt. Sääremarjad näiteks on selline koht, kus mul massaažides valus on, ja olen lõpuks hakanud seal juures suud lahti tegema. 

No nii kulus ära. Oli hea lõõgastunud surisev tunne üle keha. Mees tuli veidi varem tagasi ja et tegemist on tema tuttava massööriga ning sessioon toimus tolle kodus, tuli lastega läbi akna kõõritama, kuidas mul seal läheb. Vedas ajastusega, et just pöörasin end paljana selili. Kaur olevat ka läbi akna naeratanud ja minu naeratusega olnud.

Koju jõudes vaatas mees elutoas valitsevat mänguasjaküllust ja ütles Kaurile, et nüüd hakkame koristama. Kaur läks padavai esikusse, võttis mehe enda kingad, mis too just hooletult ukse ette oli jätnud, ja seadis need veidi korralikumalt eemale matile. Siis läks ta mängima. Hakkasime mehega itsitama, sest see tundus selline tagamõttega žest olevat.

Kaur läheb aina vahvamaks. Tal on juba nii palju sõnu! Ta on nii asjalik väike tegutseja. Praegune lemmiksõna mängides on tal "Appi!", mis kõlab päris naljakalt. Vanaema õpetatud. Vahepeal läheb see konteksti ka, kui ta liivakastis turnides auku libisemas on või kui tal miskit kukub, aga vahepeal on need appid niisama muhedad mängutäited. Siis meeldib talle endiselt diagnoosida: "Kukkus!" iga asja peale, mis päeva jooksul kuskilt kukub. Eriti palju kukub neid mõistagi sellepärast, et väike tegelane ise viskab. Mu lemmikhetk oli see, kui Kaur viiesajase paki hambatikke köögipõrandale laiali kallas. Mees oigas ja hakkas neid koristama. "Kukkus!" ütles Kaur abivalmilt, mille peale mees silmi pööritas. "Ära sa märgi!"

Aken on samuti üks suur lemmiksõna. Aknaid märkab Kaur igal pool ja iga kell ja annab sellest alati teada. Esimene asi teda lõunaunest võtma minnes on kuulda, et magamistoal on aken :D Puid märkab ta õues samuti. Vahel on lilled ja niisama muru ka puuks kuulutatud - masinõpe. Sisend on olemas, aga ei leia veel päris õigeid vasteid.

Lisaks oskab Kaur nüüd nõuda endale vajalikke asju, nagu lõunasöögi ajal "Veel!" karjuda, mis enamasti tähendab puuviljasoovi. Ett tähendab vett, ba banaani ja kaa avokaadot, mis on tal väga armastatud toidud. Kui lähed talle söögiajaks põlle ette siduma, saad kohe kuulda, et tegemist on põllega. 

Kõige rohkem aga meeldib Kaurile näpuga Itile osutada ja kuulutada: "Iti!" See on vahva. Kui olin saanud aru, et Kaur lööb ja hammustab Itit tähelepanuvajadusest, hakkasin talle igal võimalikul hetkel hästi palju hellust pakkuma, paid ja kallisid. Eriti kui ta tuleb rinnaga toitmise ajal meie juurde diivanile asjatama, siis kallan ta armastusega üle, ja ta ei löö enam kedagi, vaid tuleb Itit kallistama ja musitama ning talle nina peale piip tegema. Juba küünitab Iti ka Kauri autode järele, haarab neid endale ning naerab suure häälega Kauri tegutsemist vaadates. Aina enam ja enam paneb Iti venda tähele ja tundub üks venna fänn olevat. Ükspäev oli just lahe hetk: Kaur käis sügavkülma rüüstamas (lastelukk oli järele andnud) ja ma ei tahtnud Itit rinnalt maha panna, et teda takistada. Kui ta siis meist diivanil mööda jalutas, suu kahtlaselt punnis ja salapärane nägu peas, küsisin kahtlustavalt, mida ta seal sööb. Kaur tõstis efektse žestiga üles külmutatud köögiviljakotleti ja hammustas uue ampsu, endal nii uhke olemine. Neid pihve ta muidu oma taldrikul ei puutu ka, kui talle neid üles soojendatuna muu toidu juurde serveerin. Aga varastatud kraam on see kõige parem kraam, hoopis teise mekiga. Hakkasin naerma, Kaur hakkas ka ja teda vaadates Iti mu süles ka. Naersime kõik kolmekesi niimoodi mitu minutit, eriti lõbusalt kõkutas Iti. Empaatiline tita, ise alles neljakuune!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar