esmaspäev, 18. detsember 2023

Itipepu on suur tüdruk

Iti on viimase nädalaga teinud suure arenguhüppe edasi. Ta hakkas lõpuks käputama, juhhei! Aina sättis ja nõksutas end ühel kohal põlvili juba päevi ja nädalaid, nüüd võttis kätte ja sai käigu sisse ka. Juhtumisi tegi ta seda paari päeva jooksul hetkest, kui beebikiige kasutamise täitsa nulli viisime. Varem ikka kõikus ta seal kiiges mitu korda päevas - mitte sellepärast, et ma laisk oleks ja ei tahaks lasta lapsel maas areneda. Vastupidi, ma väga tahan lasta tal maas areneda, aga meil on majas väikelaps, kes beebile igal ajahetkel üks-null võib teha. Nii et see kiik oli meil kasutusel turvameetmena, kuna see oli laua peal ja sealt ei saanud Kaur Itit kätte. Siis aga läks kiik ise ohtlikuks, kuna Iti hakkas end sealt välja kallutama. Rihmad hoidsid kinni, aga ohtlik ikkagi. Iti aga ei viitsinud seal olla, tahtis välja, tahtis ümbrust uurida. Nii tegimegi kiige puhtaks ja ma viisin selle üldse teisele korrusele ära, ootama, kuni mees on selle maha müünud. Et ei tekiks enam kiusatust kiigest abi otsida.

Ja paari päeva sees hakkas Iti kohe käputama. Võib-olla tõesti see pikem põrandal oleku aeg oli nii arendav.

Itikene ajab end nüüd ka istuma. See on lõpp-armas. Ta on nii suur, targa pilguga tüdruk. Istub ja mängib endamisi millegagi, minu pilku kohates hakkab naerma ja viipama. Jumala eest süda sulab sees.

Kuna ta alles selle poosiga harjub, siis on ta ka ümber kukkunud, suure kolakaga vastu põrandat. Ja kui ise ei kuku, siis leidub alati abivalmis vanem vend, kes teda kergelt lükkama on valmis... Viimati kukkus Iti päris lähedalt näoga suurest legomajast mööda. Kaitseinglil on siin küll kõvasti tööd, või on kahte emmet vaja: üks seisab laste kõrval, neist hetkekski eemaldumata, ja teine teeb kõike, mida maja peal vaja teha on:D

Seni, kuni ma parema lahenduse mõtlen, on Kaur lihtsalt tavalisest rohkem aedikus vangis. Sai kõrini, et Iti peab aedikus olema, kui ta põranda peal lahti palju kiiremini areneb. Nii palju on seal uurida, nii palju ruumi asjadele järgi roomata. Et las siis olla parem see vangis, kes teisele liiga tahab teha, onju.

Kaur hüüdis just ülevalt oma toast "puhkeajalt": "Alla!" Lähme toome ta siis alla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar