reede, 27. aprill 2012

Mürareostus



Nüüd on siis käes aeg kekata, sest veetsin just tunnikese terviserajal. Ma ütlen "veetsin", et te aru ei saaks, et tehniliselt ma ei jooksnud sammugi, vaid kõndisin ja kiikusin ja kuulasin muusikat. Aga tähtis on mõte, eks ju? Et sa tõused hommikul ja sul on su kohv ja Sky Plus ja seejärel tõmbad dressikad jalga ja lähed jo kõnnid natuke väljas.


Eile tööl korraks tõstsin pea ja kuulasin ümbritsevat hoolega ning see, mis ma kuulsin, hirmutas mind natuke. Nii palju lärmi! Päevad otsa käib kaubanduskeskuse kõlaritest üks ja sama jama, ühed ja samad reklaamid kolm-neli korda tunnis ja kaksteist tundi päevas, ühed ja samad laulud sinna vahele. Sellele lisaks inimeste hääled, karjumine ja jutustamine ja telefoniga rääkimine, minu vastas oleva poe kassade piiksumine iga kord, kui triipkood läbi lastakse... See on täiesti hullumeelne! Ma olen juba Maarjale kurtnud, et lähen hulluks, kui nad neid sisereklaame natuke tagasi ei tõmba. Praeguse seisuga nad on natuke tõmmanud, sest mingid üritused said läbi, nagu näiteks "Kirgede tormi" staarikohtumine ja mõned veel, mida kedrati, ma ei tea, meeletult, nii et ma teadsin seda reklaami sõna-sõnalt ja toon-toonilt ja üldse läbi ja lõhki ja mõtlesin, et kui see veel üks kord tuleb, siis... Ja see tuli veel neli korda ja ma karjusin mõttes aaahhhhhhhhhh, ja siis tuli kümme korda veel.

Ma ei tea, kas meil ei ole piisavalt inimressurssi, aga kõiki neid reklaame loeb üks ja sama mees. Lugesin ajaviiteks kokku, mitut siis, ja sain üksvahe  tema häälega varustatud viis eri reklaami, mida kõiki lasti mitu korda tunnis. Pluss Sky Plusis, kus on üleriigilised reklaamid, tuvastasin paar nädalat tagasi kuus erinevat, ja kõiki need tulid ühe pausi ajal! Natuke naeruväärne ei ole või?
Mul on selle mehega seoses tekkinud erinevad fantaasiad, üks vägivaldsem kui teine.


Igatahes. Mürast üldisemalt niipalju, et need kassapidajad minu vastas on töörahva kangelased. See pood, kus mina veel hiljuti töötasin, oli väike ja vaikne. Seal ei olnud siseraadiot. Ma ei tea, kuidas need müüjad siin vastu peavad, aga ilmselt on nad õppinud seda lihtsalt ignoma... muudmoodi ei saa. Mina tegin sama ja lõpetasin kuulatamise ning lasin kõigel sellel jälle taustmüraks vajuda.

Kõige selle jutu taustal tundub irooniline, et kõndimas käies või üldse misiganes hetkel tänaval kisun vabatahtlikult klapid pähe ja lasen Keshal (dollarimärgiga) möllata. Hm. Niisiis... never mind.




Põõsastel on märgatud pisikesi lehekesi. Tubli töö, loodus. Lase aga käia. Tee, mida sa oskad. Tee oma staffi. Worki oma magicut.



Не звони, не звони
Я устала, я устала
Я тебя не хочу
Ты меня заебала


Mitte minu tunded praegusel hetkel... lihtsalt kummitab.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar