teisipäev, 6. detsember 2011

Kuuenda detsembri seisuga

Keegi on sattunud minu blogi läikivatele lehekülgedele, otsides teavet silmapõletiku ja haiguslehe kohta. Kes sa ka ei ole, tõsiselt, võta haigusleht. Sa sured tõenäoliselt muidu ära.
Huvitav, kas silmapõletik on jälle liikvel?


Rubriigist "Mis mulle ei meeldi" (siin koha peal peaks trummipõrin kõlama): Delfis tehakse sellist toredat üleskutset, et palutakse inimestel kirjutada oma kõige kohutavamatest jõulukinkidest. Ja siis ilmub vist artikkel päevas selle kohta, kuidas keegi sai liiga palju küünlaid ja keegi ma ei tea mida... Sokke vist. Tõsiselt? Enne jõule on see siis asi, millele tasub mõelda? Ma ei tea, aga minul kargab küll pähe sõna "mitte-eetiline". Jõulud ei ole ju mingi püha lehm, et mitte midagi ei võiks nende kohta öelda... minu jaoks mitte, sest ma pole usklik, ja kingitusi ma ka ei tee, aga minna kuidagi ringiga jõulude kaubandusliku mõtte juurde ja hakata põhjama kinke, mida oled saanud... Minu jaoks ei ole see eetiline. Ärge tehke ega saage ega vahetage siis kinke, kui sellest nii palju probleeme tuleb. Who the fuck is going to fucking die?


Me teeme perega sel aastal ühise jõulukingi, milleks on mingi lauamäng, ja  pange tähele, sealt tuleb veel verd ja pisaraid, sest keegi ei saa reeglitest aru, keegi üldse ei tahtnudki Monopoli osta, ja mina võidan nagunii kõiki pika puuga ja hakkan seda nina alla hõõruma.
Tõenäoliselt ma võidan nagu sajaga. Iga kord. On selline tunne. Kui ei võida, siis tulevad pisarad minu poolt.



Tegime kodus ema ja Liisuga väikese glögi... ja väikese hõõgveini. Väikeste rosinatega. Selle aasta esimesed piparkoogid. Need ei saa muidugi mõista nende vastugi, mis me ise teeme. Aga sinna on veel aega.
Piparkoogitegemise isu.

Läätsedega on tõeline Soodom ja Komorra käes (mida iganes see tähendab). Kõps-kõps, astun salongi uksest sisse, palun võtke mu raha, jee. Mulle öeldakse, et nende asendusläätsede, mis mulle eelmine kord anti, nende tootmine on üldse lõpetatud. See bränd, mis mul kogu aeg on kasutusel olnud, siiski eksisteerib veel maailmas, aga neid peab endiselt kuskilt põrgust tellima ja sellega läheb kuu aega. 
Olgu, ma saan aru, et sulle sobiva toote tellimine lõpetatakse ära. Nii on alati. Aga siis pakuvad nad sulle asenduseks midagi muud ja kui sa jõuad sellega ära harjuda, lõpetatakse selle tootmine üldse ära?? Ma ütlesin neiule leti taga, et olen vist neetud.

Filmis "Tiri mind põrgusse" ei andnud tšikk mingile vanamutile pangalaenu ja see hakkas lõugama ja pani talle needuse peale. Hiljem vist tiriti ta põrgusse. Ma oletan. Kas näiteks keegi, kellele ma  poes tagaruumist tomateid ei viitsinud tuua, pani mulle tagaselja needuse peale? "Sa ei kanna enam kunagi lääääätseid...."
Kriipi.



Kui päeval linna sõitsin, vaatasin bussiaknast, et on väga-väga ilus. Täpselt natuke enne seda, kui päike hakkab loojuma. Viimased minutid, kui on veel täiesti valge. Taevas on nii hele ja kohe tuntavalt talvine, isegi kui maa veel ei ole.
Detsember ruulib. Arvatavasti sellepärast ongi nii ilus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar