reede, 14. oktoober 2011

Ega soojus konti riku

Tundub, et meil avaneb võimalus Mirjamile Rootsi päevakeseks külla sõita! Juhhuu! Sest kaua ta seal Rootsis enam ei ole, järgmisel aastal arvatavasti enam mitte, ja niimoodi me ei olekski teda külastada saanud. Super lugu. Meil Liisuga klappisid vabad päevad väga kenasti ja ema paneb nagunii alati töölt jooksu, kui tahab. Ei ole seda au- ega häbitunnet inimesele antud, siis ei ole. Mis seal lõpuks ikka teha.

Tuba on mõnus ja soe. Kurtsin just emale, et hea on olla, ja tema vastas, et ega soojus konti riku. Ega rikugi. Admin käis hommikul küsimas, kas meil ilusti köetakse. Radikad on kuuuumad, sain hommikul isegi kergelt põletada, kui läksin akent avama. "Siis teil veab," ütles admin säravalt. Sadist? Ta mõtles vist siiski seda, et meil kenasti köetakse. Kuigi mine tea.
Ühel hommikul kiirustasin tööle, hiljaks jäämas nagu alati, ja tema tahtis minuga rääkida. Olen juba varem märkinud, kui halb see on, kui admin su nime ja nägu ja tuba kokku paneb. Ta küsis, kas ma läksin siis midagi edasi õppima. Ma ei läinud. Polnud ju sellist plaanigi. Ainult et suvel väitsin, et on. Ütlesin, nagu on, et töötan. Ta ikka pinnis, et kus ja mis. Ma uurisin, kas see on probleem, et ma ei õpi. Tõenäoliselt on hea teada, kui varsti kuuse alla kolima peab. Aga ei olevat probleem. Nad lihtsalt hoiavad kätt pulsil, mis nende maja elanikud teevad. Sest tegelikult on see ikkagi TÜ tudengitele mõeldud.
Tõeline KGB vääriline jälgimine, mis?


Töö juures on tõeliselt armsaid hetki, mis südame soojaks teevad. Üks papi viskas euro tippi, et ma tal terve hunniku sente ära lugesin ja ära vahetasin. Mul oli sente nagunii vaja, aga euri võtsin silma pilgutamata vastu. Õhtul klappis kassa sendipealt. 
Teine papi jälle oli selline. Ütlesin talle kassas, et tere jälle, sest ta tuli juba mitmendat korda päeva jooksul. Oli selline muhe vene papi. Hakkas naerma ja ütles, et ta tuleb ikka jälle, sest ei saa ilma minuta elada. Mul olevat väga armas naeratus.
"Ei noh," seletas ta. "Mulle ei meeldi seljataga rääkida, ma ütlen parem inimesele otse näkku, kuidas on. Eks ju?"
Selliseid asju võib vabalt näkku öelda. Iga päev. Laske käia, inimesed. Pole mõtet seljataga susida.



Raamatute koha pealt niipalju, et Liis soovitas mulle "Näljamängude" triloogiat, mis pidi väga populaarne olema. Olen selle kohta ka mujalt midagi kuulnud. Liis aga käskis just inglise keeles lugeda, sest tõlge pidi sakkima. Leidsin kõik kolm ilusti üksteise kõrvalt võõrkeelse kirjanduse riiulilt. Olgu nad siis head!
Paar Anne&Stiili sain ka. Ja paar rahandusalast raamatut, mis pidid õpetama rahanduslikult kirjaoskajaks. "Rikas isa, vaene isa"? Kindlasti olete kuulnud.




Ja ma kavatsen vene keele uuesti selgeks õppida. 


тише едешь - дальше будешь!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar